MedWatch

FDA og EMA øger samarbejde

De amerikanske og europæiske tilsynsmyndigheder intensiverer samarbejdet inden for lægemiddelovervågning. De canadiske og japanske myndigheder er med på sidelinjen.

Foto: Colourbox

Samarbejdet mellem tilsynsmyndighederne på tværs af Atlanten skal styrkes. Amerikanske FDA og europæiske EMA har således meddelt, at man oprettet en ny klynge på området for lægemiddelsikkerhed, også kaldet pharmacovigilance.

En klynge betyder i al sin enkelthed regelmæssige, kollaborative møder, hvor man fokuserer på særlige emneområder, der er blevet identificeret som krævende en intensiveret udveksling af oplysninger og samarbejde.

Denne klynge vil ifølge myndighederne skabe et forum for en mere systematisk og målrettet udveksling af oplysninger om lægemidlers sikkerhed. Drøftelser om spørgsmål vedrørende fælles lægemiddelovervågning vil nu finde sted mellem myndighederne på månedsbasis via telekonference.

Global handling

FDA og EMA har allerede dannet sådanne klynger for at drøfte spørgsmål vedrørende bl.a. biosimilære lægemidler, kræftmedicin, lægemidler til sjældne sygdomme, lægemidler til børn og blodbaserede produkter.

"På et stadigt mere globaliseret farmaceutisk marked er samarbejde mellem lægemiddelmyndighederne afgørende. De regulatoriske myndigheder er indbyrdes afhængige: enhver handling i ét område har konsekvenser for resten af erden. Internationalt samarbejde er et centralt arbejdsområde for agenturet," forklarer Guido Rasi, EMA's adm. direktør, i en pressemeddelelse.

De canadiske og japanske myndigheder vil deltage i møderne i klyngen som observatører.

 EMA vil have koordineret europæisk indsats mod medicinfejl

 FDA og EMA i nyt samarbejde 

 Lif: Det er umuligt at kende til alle bivirkninger

 EMA godkendte langt flere nye midler end FDA i 2013 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier