Dansk læge protesterer over konferenceregler

Danske regler tvang læger på konference til 20 minutters transport dagligt i en bus. Til så stor gene for en dansk læge, at han startede protestskrivelse, som 22 læger endte med at skrive under på. Lægen mener, at de er for "højtuddannede og for tænksomme mennesker" til, at man skal finde sig i de danske regler.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
VIKTOR BRANDT KÆRGAARD & BENJAMIN WERNER CHRISTENSEN

På den internationale diabeteskonference, SASS, blev den danske læge Stig Ekkert så frustreret over de danske regler, der blandt andet sætter grænsen for indkvartering ved firestjernede hoteller, at han begyndte en protestskrivelse. Det skriver Dagens Medicin.

Selve konferencen blev afholdt på et femstjernet hotel, og det betød, at de i alt 37 danske læger var nødsaget til at bo på det knap så luksuriøse firestjernede Ataköy Marina Hotel, der ligger ca. 10 minutters kørsel fra konferencen. Derfor var de danske læger tvunget til at rejse mellem de hoteller, hvilket havde det resultat, at lægerne følte sige udmattede, frustrerede og var gået glip af væsentlige faglige diskussioner efter selve konferenceprogrammet.

"Vi brugte alt for lang tid hver dag på transport i stedet for at bruge tiden på at blive klogere. Jeg gider ikke længere at deltage i kongresser under sådanne forhold, og det er på tide, at Lægeforeningen lever op til sit ansvar og sørger for, at vi som læger bliver behandlet ordentligt. Vi er for højtuddannede og for tænksomme mennesker til, at vi skal finde os i den slags regler," siger Stig Ekkert til Dagens Medicin.

Inden de danske læger var kommet hjem til Danmark, havde i alt 22 læger underskrevet Stig Ekkerts prostestskrivelse.

Hvorfor er de regler der?

De danske regler er lavet af Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien og er sat i verden for at undgå, at lægerne bliver påvirket af medicinalindustrien. Turen til Istanbul var arrangeret og betalt af medicinalfirmaet MSD.

Til Dagens Medicin skriver MSD, at man "bakker fuldt op om disse regler, som er til for at sikre et professionelt, sagligt og uafhængigt samarbejde mellem tilknyttede lægemiddelvirksomheder og sundhedsvæsenets øvrige parter."

Nogenlunde samme holdning er der hos Lægemiddelindustriforeningen (Lif), da MedWatch spørger om en holdning til sagen.

”Vi bakker fuldstændig op omkring de regler, der er på det her område,” siger Carsten Blæsberg, chefkonsulent i Lif, der ikke ønsker at tage stilling til den konkrete protestskrivelse fra de i alt 22 læger.

Apoteker afslører tusindvis af receptfejl fra læger 

”Jeg tjente lige præcis 0 kr. på mine bijob i 2012”

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også