MedWatch

”Jeg tjente lige præcis 0 kr. på mine bijob i 2012”

Er lægers bijobberi for industrien et problem for patienter og samfund? Emnet er netop nu genstand for voldsom debat i offentligheden – mød manden, der i de officielle statistikker figurerer som en af de læger i Danmark, der bijobber mest.

Foto: Lene Pedersen, Foto A/V, AAUH

Ledende overlæge Jan Fallingborg har næsten altid været involveret i afprøvning af nye medikamenter. Det har bragt ham i skudlinjen som en af de læger i Danmark, der bijobber mest for medicinalindustrien. I den offentlige debat er det blevet fremført, at læger med den slags bijob næppe kan være helt uvildige i valg af medicin til behandling af patienterne.

Jan Fallingborg har sit virke som ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital og er desuden formand for Danske Regioners Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicins (RADS) fagudvalg i gastroenterologi. Dvs. at han er med til at rådgive om brug af lægemidler til behandling af mave-tarmsygdomme på sygehusene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier