Teva i myndighedernes søgelys

De amerikanske myndigheder kigger nærmere på medicinalkæmpen Tevas marketingpraksis for to af selskabets lægemidler. Det ene udgør 50 pct. af Tevas overskud.

Anklagemyndigheden i New York har ifølge Teva begyndt, hvad der kan vise sig at blive en særdeles bekostelig undersøgelse for den israelske medicinalgigant.

Således har statsanklageren ifølge Bloomberg sendt Teva en undersøgende efterspørgsel efter dokumenter og oplysninger vedrørende salget af sklerosemidlet Copaxone og Parkinsons-midlet Azilect fra 2006 og frem til i dag.

Myndighederne undersøger således salgs- og marketingpraksis for de to midler, hvoraf Copaxone er selskabets suverænt bedst sælgende med en omsætning i 2013 alene på 4,3 mia. dollar. Azilect omsatte i 2013 for 493 mio. kr.

Kostbar sag

"I efterspørgslen står der, at regeringen er ved at undersøge eventuelle overtrædelser af den føderale False Claims Act," skriver Teva i selskabets årsrapport.

Myndighederne har ikke ønsket at be- eller afkræfte disse forlydender.

Teva er langt fra den første medicinalvirksomhed, der bliver kigget efter i sømmene på denne vis. Bl.a. GlaxoSmithKline og Pfizer har tidligere betalt enorme bødeforlig i lignende sager.

I 2012 indgik GSK forlig og betalte myndighederne hele 3 mia. dollar i en sag, hvor de var anklaget for ulovligt at markedsføre lægemidlerne Paxil og Wellbutrin til indikationer, der ikke var godkendt af FDA, mens Pfizer i 2009 betalte 2,3 mia. dollar til myndighederne i en sag vedrørende markedsføringen af det smertestillende lægemiddel Bextra.

 Lidt for smart salg blev kostbart for Glaxo 

 Status quo for Teva

 Er milliardbøder prisen for at drive medicinalforretning? 

 Teva og Boehringer i nyt massesøgsmål

 Kriseramte Teva har ny topchef på plads 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også