MedWatch

Bayer klar med alternativ til de unges p-pille

En ny mini-spiral henvendt til unge kvinder kan være alternativ for dem, der har besvær og frygt bivirkninger ved p-piller.

Tidligere har hormon-spiraler typisk været forbeholdt ældre kvinder, men med en ny mini-spiral henvender Bayer sig til de yngre kvinder.

Det skriver Bayer i en pressemeddelelse.

Besvær og bivirkninger afholder nogle unge kvinder fra p-piller, og det bliver derfor kilde til aborter. Mini-spiralen er nemmere at indsætte og afgiver hormon direkte i livmoderen, så kvinden derfor ikke skal huske sin prævention.

”Der er mindre ubehag forbundet med oplægningen, og det gør en forskel for kvinderne. Samtidig er minispiralen velegnet for kvinder, som ønsker at blive gravide indenfor en kortere årrække. Den eksisterende hormonspiral beskytter i fem år, men minispiralen indeholder mindre hormon og giver derfor beskyttelse mod graviditet i tre år. Så hvis man har et ønske om at blive gravid indenfor fem år, er minispiralen velegnet”, udtaler Charlotte Wilken-Jensen, der er overlæge på Hvidovre Hospital, i en pressemeddelelse fra Bayer.

Charlotte Wilken-Jensen har ifølge Sundhedsstyrelsen tilladelse til at fungere som brevkasseredaktør for netop Bayer.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier