MedWatch

Firma vil hele sår med torskeskind

Et islandsk biotekfirma vil skabe ny hud ud fra transplanteret fiskeskind, der blandt andet skal hele diabetessår.

Kan torskeskæl være kuren for de sår, som ellers ikke vil hele? Det mener det islandske biotekfirma Kerecis, der er langt fremme med at undersøge torskeskindets forunderlige virkninger.

Firmaet har ifølge Ríkisútvarpið, Islands svar på DR, fundet indikationer på, at torskeskind heler sår, som ellers ikke kan hele. Derudover går det angiveligt hurtigere end med hud fra pattedyr, som selskabet tidligere har forsøgt sig med.

”Her på universitetshospitalet i Reykjavik har vi behandlet cirka 70 patienter med gode resultater,” siger Hilmar Kjartansson, læge og medstifter af Kerecis, til Ríkisútvarpið.

Han satser på, at hud, specialudviklet ud af torskeskind, især kan buges til behandlingen af diabetessår, som udgør et kæmpe marked.

Det er ikke kun i Island, at man har fokus på at udvikle behandling til diabetessår. Det danske firma Reapplix udvikler særlige plastre til fodsår hos diabetikere, og i januar rejste firmaet 42 mio. kr. i venturekapital til kliniske studier, som skal bevise produktets værd.

Også Novo Nordisk kigger på området for følgesygdomme hos diabetikere, dog i første omgang de øjen- og nyrelidelser, som kan ledsage sygdommen.

Artiklen er citeret fra det grønlandske medie KNR.

 42 millioner skal hele diabetessår 

 Undersøgelse: Succes-biotek har Novo bag sig  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier