MedWatch

Michael J. Fox donerer millioner til Lundbeck

Skuespiller Michael J. Fox' fond donerer et millionbeløb til to af Lundbecks forskningsprojekter inden for Parkinsons.

Foto: Lundbeck, PR

To forskningsprojekter inden for Parkinsons fra det danske medicinalselskab Lundbeck får nu støtte fra den kendte skuespiller Michael J. Fox. Bag donationen står hans fond, Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research. Det oplyser Lundbeck i en meddelelse.

“Vi er stolte over, at MJFF ønsker at samarbejde med os om vores forskning. Verdens førende forskere er tilknyttet MJFF, og med forskningsbevillingerne følger en stor anerkendelse af det arbejde, vi udfører her i Lundbeck,” udtaler Kim Andersen, der er direktør for Lundbecks danske forskning, i meddelelsen.

Lider selv af sygdommen

Michael J. Fox lider selv af Parkinsons og måtte for flere år siden stoppe sin karriere som skuespiller netop på grund af sygdommen. Ifølge Lundbeck har Michal J. Fox-fonden indtil videre doneret mere end 1,9 mia. kr. til Parkinson-forskning.

”Vores fond har til formål at fremme forskning i at finde en bedre behandling for de millioner af mennesker, der lever med Parkinsons sygdom,” udtaler direktøren for Michael J. Fox Foundation, Todd Sherer. Han tilføjer:

”De to Lundbeck-projekter, som vi for nylig har støttet, ser lovende ud i forhold til at kunne gøre en virkelig forskel i disse patienters liv – ved at mindske symptomer og ved at forsinke sygdommen.”

Det ene projekt sigter mod at udvikle en behandling, som adresserer de underliggende sygdomsmekanismer, og som potentielt kan forhindre eller stoppe sygdommens udvikling. Det andet sigter mod at udvikle en symptomatisk behandling uden de motoriske bivirkninger, der kendetegner den nuværende behandling.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier