MedWatch

Bayer får godkendt middel mod lungesygdom

Den tyske medicinalkoncern Bayer har fået godkendt lægemidlet Adempas til behandling af forhøjet blodtryk i lungerne i USA. Medicinen bliver den første af sin slags på det amerikanske marked.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har godkendt produktet Adempas fra den tyske virksomhed Bayer Healthcare til markedsføring i USA. Det oplyser myndighederne på sin hjemmeside.

Medicinen, hvis aktive stof er riociguat, er blevet godkendt til behandling af voksne patienter med to forskellige former af såkaldt pulmonal hypertension.

Det er en lungesygdom, der fører til forhøjet blodtryk i arterierne i lungerne. Sygdommen er kronisk og invaliderende, og den kræver ofte en lungetransplantation og kan i værste fald være dødelig, oplyser myndighederne. Adempas tilhører en type af lægemidler kaldet opløselige guanylatcyklase stimulatorer, der kan få blodårerne til at slappe af, så blodstrømningen lettes og blodtrykket falder.

Første godkendelse

Lægemidlet er blevet godkendt mod de to indikationer kronisk tromboembolisk pulmonal hypertension (CTEPH) og pulmonal arteriel hypertension (PAH), og det er første gang at de amerikanske myndigheder godkender et lægemiddel af denne type til behandling af lungesygdommen.

”Adempas er det første lægemiddel af sin type, der er godkendt til behandling af pulmonal hypertension, og det første lægemiddel overhovedet, som har vist sig effektivt for patienter med CTEPH,” siger Norman Stockbridge, som er direktør for FDAs Division of Cardiovascular and Renal Drug Products, i pressemeddelelsen.

FDA har behandlet ansøgningen af Ademas under sit såkaldte priority review program, som gør, at lægemidler, der tilbyder markante behandlingsfordele, kan godkendes hurtigere end normalt.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier