MedWatch

Bayer får godkendt middel mod lungesygdom

Den tyske medicinalkoncern Bayer har fået godkendt lægemidlet Adempas til behandling af forhøjet blodtryk i lungerne i USA. Medicinen bliver den første af sin slags på det amerikanske marked.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har godkendt produktet Adempas fra den tyske virksomhed Bayer Healthcare til markedsføring i USA. Det oplyser myndighederne på sin hjemmeside.

Medicinen, hvis aktive stof er riociguat, er blevet godkendt til behandling af voksne patienter med to forskellige former af såkaldt pulmonal hypertension.

Det er en lungesygdom, der fører til forhøjet blodtryk i arterierne i lungerne. Sygdommen er kronisk og invaliderende, og den kræver ofte en lungetransplantation og kan i værste fald være dødelig, oplyser myndighederne. Adempas tilhører en type af lægemidler kaldet opløselige guanylatcyklase stimulatorer, der kan få blodårerne til at slappe af, så blodstrømningen lettes og blodtrykket falder.

Første godkendelse

Lægemidlet er blevet godkendt mod de to indikationer kronisk tromboembolisk pulmonal hypertension (CTEPH) og pulmonal arteriel hypertension (PAH), og det er første gang at de amerikanske myndigheder godkender et lægemiddel af denne type til behandling af lungesygdommen.

”Adempas er det første lægemiddel af sin type, der er godkendt til behandling af pulmonal hypertension, og det første lægemiddel overhovedet, som har vist sig effektivt for patienter med CTEPH,” siger Norman Stockbridge, som er direktør for FDAs Division of Cardiovascular and Renal Drug Products, i pressemeddelelsen.

FDA har behandlet ansøgningen af Ademas under sit såkaldte priority review program, som gør, at lægemidler, der tilbyder markante behandlingsfordele, kan godkendes hurtigere end normalt.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier