MedWatch

Mistanke til Bayers blodfortynder stiger

Magasinet Der Spiegel langer ud efter et af de bedst sælgende lægemidler fra medicinalgiganten Bayer, idet det sættes i forbindelse med et stigende antal uønskede bivirkninger og dødsfald.

Bayers blodfortyndende lægemiddel Xarelto er kommet i vælten. Det sker, efter at det anerkendte nyhedsmagasin Der Spiegel har fået tallene for bivirkninger, der er registreret af den tyske føderale lægemiddelstyrelse (BfArM).

Tallene viser, at et stigende antal uønskede bivirkninger sættes i forbindelse med Xarelto. BfArM understreger dog, at der ikke forefindes en kausal sammenhæng mellem indtaget af Xarelto og bivirkningerne.

De registrerede oplysninger viser 968 tilfælde af uønskede bivirkninger, som man mistænker, er relateret til Xarelto – og det er blot i de første otte måneder af 2013. Herunder mistænkes Xarelto også i forbindelse med 72 dødsfald.

Det tal er steget i forhold til hele 2012, hvor antallet af mistanker til lægemidlet løb op i 750 bivirkningstilfælde og 58 dødsfald.

Xareltos topsalg forventes at lande på knap 20 mia. kr. om året. Ifølge Reuters solgte selskabet for 1,6 mia. kr. i andet kvartal, hvilket er tre gange så meget som salget i samme periode sidste år.

Læs hele artiklen fra Der Spiegel her (tysk).

 Medicinalkæmper brugte uvidende DDR-patienter til forsøg

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier