MedWatch

Ældre diabetesmidler forbundet med højere dødelighed

Ét typisk førstevalgsmiddel i behandlingen af diabetes forbindes i en undersøgelse med en markant højere dødelighed end et andet førstevalgsmiddel.

Foto: Colourbox

Læger bør ikke længere overveje sulfonylurinstoffer som førstelinjebehandling af diabetikere. Det mener en gruppe forskere, der ifølge Dagens Pharma står bag en undersøgelse, som forbinder lægemiddelgruppen med en højere dødelighed ved førstevalgsbehandling mod type 2-diabetes end den anden typiske førstelinjebehandling metformin.

Samtlige dødsårsager hos engelske type 2-diabetikere udsat for monoterapi med enten sulfonylurinstoffer eller metformin i perioden 2000-2012 blev sammenlignet, og patienter i behandling med sulfonylurinstoffer havde 58 pct. større risiko for at dø af alle årsager end patienter på metformin.

Årsagen til den højere dødelighed er endnu ukendt.

 FDA overvejer at kræve nye data 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier