MedWatch

Ældre diabetesmidler forbundet med højere dødelighed

Ét typisk førstevalgsmiddel i behandlingen af diabetes forbindes i en undersøgelse med en markant højere dødelighed end et andet førstevalgsmiddel.

Foto: Colourbox

Læger bør ikke længere overveje sulfonylurinstoffer som førstelinjebehandling af diabetikere. Det mener en gruppe forskere, der ifølge Dagens Pharma står bag en undersøgelse, som forbinder lægemiddelgruppen med en højere dødelighed ved førstevalgsbehandling mod type 2-diabetes end den anden typiske førstelinjebehandling metformin.

Samtlige dødsårsager hos engelske type 2-diabetikere udsat for monoterapi med enten sulfonylurinstoffer eller metformin i perioden 2000-2012 blev sammenlignet, og patienter i behandling med sulfonylurinstoffer havde 58 pct. større risiko for at dø af alle årsager end patienter på metformin.

Årsagen til den højere dødelighed er endnu ukendt.

 FDA overvejer at kræve nye data 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier