MedWatch

Lundbeck lancerer alkoholpille i Danmark

Danmark bliver nu det 16. land, hvor Lundbeck lancerer alkoholpillen Selincro. Ifølge medicinalkoncernen har 585.000 danskere et skadeligt alkoholforbrug, hvilket vurderes at koste samfundet omkring 10 mia. kr. om året. (opdateret kl. 7.19)

Foto: Lundbeck, PR

Lundbeck har netop offentliggjort, at selskabet lancerer alkoholpillen Selincro på det danske marked fra i dag. Det sker i kølvandet på, at Sundhedsstyrelsen har afvist at give Selincro generelt tilskud. Ifølge Lundbeck selv var det forventeligt og vil ikke få indvirkning på det fremtidige salg. Lanceringen i Danmark skaber begejstring hos Lundbeck.

”Det har store menneskelige og økonomiske omkostninger, at en meget stor gruppe alkoholafhængige patienter ikke behandles. Vi har set frem til at gøre Selincro tilgængeligt for danske patienter, og vi er stolte over at kunne introducere et nyt behandlingskoncept, der giver nye muligheder for behandling af alkoholafhængige patienter,” udtaler Ole Chrintz, vicekoncerndirektør for Internationale Markeder og Europa hos Lundbeck, i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier