MedWatch

Endnu en milliardaftale for AbbVie

For anden dag i træk har selskabet AbbVie indgået en global licensaftale, som potentielt kan beløbe sig til flere milliarder kroner.

Foto: Colourbox

Dagen efter, at AbbVie offentliggjorde en milliardstor udviklings- og licensaftale med det belgiske selskab Ablynx, er det amerikanske medicinalselskab nu endnu engang ude med den store pengepung.

 AbbVie i milliardaftale om nano-medicin 

Man har således indgået endnu en milliardstor global alliance – denne gang med det belgiske selskab Galapagos. Det oplyser AbbVie i en pressemeddelelse.

De to selskaber har indgået en global aftale om at opdage, udvikle og kommercialisere lægemidler og kombinationsterapier mod den sjældne, kroniske sygdom cystisk fibrose, som rammer omkring 70,000 mennesker på verdensplan.

Man vil i fællesskab udvikle orale lægemidler rettet mod de mest almindelige mutationer i forbindelse med cystsisk fibrose, F508del og G551D, hedder det i meddelelse, og selskaberne forventer at indlede de første fase 1-studier i slutningen af 2014.

Ifølge aftalen betaler AbbVie til at begynde med 45 mio. dollar til Galapagos for de globale rettigheder til eventuelle lægemidler, og hertil kan komme milepælsbetalinger på op til 360 mio. dollar, samt tocifrede salgsroyalties.

De to selskaber vil i fællesskab stå for at udføre og finansiere eventuelle fase 3-programmer for succesfulde lægemiddelskandidater fra samarbejdet.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier