MedWatch

Sukker-opdagelse led i jagten på kræftkur

Danske og singaporeanske forskere har opdaget, at visse sukkermolekyler fremmer kræftcellers vækst. Den opdagelse er et vigtigt led i på lang sigt at udvikle en kur, der stopper kræftceller i at vokse, lyder det.

Foto: Københavns Universitet/PR

En særlig type sukkermolekyler hjælper kræftceller i at vokse, viser ny forskning. Forskere fra Københavns Universitet og fra Singapore har opdaget, at molekyler af typen O-glykaner spiller en særdeles vigtig brik i forståelsen kræftcellers vækst og dermed også en kur, der kan forhindre væksten.

"Det her er en del af, hvordan vi skal komme videre i kampen mod kræft. I det øjeblik man ved, at en proces er vigtig for kræftens udvikling, så kan man begynde at overveje, hvordan man kan påvirke processen, så cancercellen ikke kan udnytte den," forklarer Catharina Steentoft, der er ph.d.-studerende ved Copenhagen Center for Glycomics  og en af forskerne bag de nye resultater, i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier