Lufthansa-chef bliver formand i medicinalkæmpe

Lufthansas adm. direktør Christoph Franz er blevet kørt i stilling som arvtager til bestyrelses-formandsposten i et af verdens største sundhedsselskaber.

Sidste gang, der var aktionærmøde i schweiziske Roche, annoncerede bestyrelsesformand Franz B. Humer, at han ikke ville genopstille til posten efter den nuværende periode. Og nu har medicinalgiganten tilsyneladende fundet den person, som skal overtage jobbet. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Christoph Franz, som pt. står i spidsen for flyselskabet Lufthansa, hvor hans kontrakt udløber d. 31. maj 2014.

Den schweiziske koncern, der både udvikler og sælger lægemidler, såsom kræftmidlet Avastin, og diagnostisk udstyr inden for bl.a. diabetesområdet, omsatte i første halvår 2013 for 140,4 mia. kr., hvoraf 36,44 mia. kr. endte som nettofortjeneste.

Christoph Franz sidder allerede i bestyrelsen i Roche, og ved det årlige aktionærmøde d. 4. marts 2014 vil bestyrelsen formelt opstille ham til posten som ny formand, oplyser selskabet.

”I Christoph Franz får Roche en bestyrelsesformand med fremragende personlige kvaliteter og en imponerende fortid som chef for et stort, globalt selskab. Jeg er sikker på, at hans store erfaring, exceptionelle globale netværk og stærke forbindelser i Schweiz vil være stærke aktiver,” siger den afgående formand, Franz B. Humer, om sin efterfølger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også