Roche: Sjældne sygdomme er ikke vores område

Roche-direktør Daniel O’Day slår fast, at sjældne sygdomme ligger udenfor, hvad selskabet beskæftiger sig med på nuværende tidspunkt - og sår dermed tvivl om et eventuelt opkøb af biotekselskabet Alexion.
Foto: Roche/PR
Foto: Roche/PR

Den schweiziske life science-gigant Roche er på rygtebasis blevet sat i forbindelse med et opkøb af det amerikanske biotekselskab Alexion Pharmaceuticals, men udtalelser fra Daniel O’Day, som er COO i det schweiziske selskabs medicinalafdeling, sår nu tvivl om den handel. Det skriver nyhedsmediet Reuters.

”Vores forretning er baseret på personlig sundhedspleje og at definere de mest udsatte patienter og finde behandlinger (til dem, red.),” udtaler direktøren ifølge Reuters i et interview og tilføjer:

”Men jeg mener, at ultrasjældne sygdomme med meget, meget små patientpopulationer, høje priser og anderledes regulatoriske kanaler er en komplementær - men anderledes - forretning end hvad vi har med at gøre i Roche på nuværende tidspunkt.”

Alexions markedsværdi er på 22 mia. dollar, så et eventuelt opkøb af selskabet ville være den største handel for Roche, siden man overtog ejerskabet af Genentech for 47 mia. dollar i 2009, oplyser mediet.

Daniel O’Day mener desuden, at selskabets medicinalportefølje er så attraktiv i sig selv, at det kræver noget helt specielt før opkøbshandler kan betale sig for schweizerne.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også