MedWatch

Derfor er lægerne modvillige

En betydelig andel af verdens læger er skeptisk over for den klasse af lægemidler, som Lundbecks nye skizofrenimiddel hører under. En tysk overlæge med speciale i emnet giver her forklaringer på hvorfor, og hvad man kan gøre.

Foto: /ritzau/Martin Lehmann/Arkiv

Læger rundt om i verden er tilbageholdende med at udskrive langtidsvirkende injektionsbaserede depotformuleringer inden for skizofreni. Lundbecks nye lægemiddel mod skizofreni, Abilify Maintena, er netop af sådan en type.

En lang række videnskabelige artikler har forsøgt at afdække, hvordan det kan være, at læger generelt udviser modvilje over for at benytte depotformuleringerne. En af forfatterne bag flere af artiklerne er Stephan Heres, som er overlæge i psykiatri på det tekniske universitet i München.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Dansk selskab skal lave patient-app til Janssen

Det digitale sundhedsfirma Daman skal levere en app-løsning til et klinisk forsøg udført af Janssen. App’en skal give større indsigt i, hvordan psoriasisgigt påvirker patienternes liv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier