Ny Vivus-CEO forlader posten efter en måned

Vivus’ nyudnævnte CEO, Anthony Zook, forlader nødtvunget selskabet, som han overtog styringen af for blot en måned siden. Det sker som følge af helbredsmæssige problemer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den tidligere AstraZeneca-direktør Anthony Zook blev i den forgangne måned udnævnt til ny CEO i medicinalselskabet Vivus. Men her blot en måned senere må han opgive ævred. Det oplyser Vivus tirsdag i en pressemeddelelse.

Anthony Zook stopper som både CEO og bestyrelsesmedlem med øjeblikkelig varsel ”pga. tilbagevendende problemer i forbindelse med et tidligere diagnosticeret medicinsk problem,” hedder det i meddelelsen.

”Jeg har en stor tro på potentialet af Qsymia, Vivus-organisationen og fremtiden for selskabet. Det har været en svær beslutning. Desværre kan jeg ikke dedikere den nødvendige tid og fokus til selskabet, men må i stedet koncentrere mig om personlige helbredsproblemer,” udtaler den afgående direktør i meddelelsen.

J&J-mand tager over

I stedet har man udpeget Seth H. Fischer, der tidligere har været direktør i Johnson & Johnson, som ny CEO og bestyrelsesmedlem. Men Anthony Zook er dog at finde i selskabet i nogle uger endnu.

”Vivus holder Tony i vores tanker, og vi ønsker ham snarlig bedring. Vi er taknemmelige for hans bidrag og hans villighed til at arbejde med Seth indtil midten af september 2013 for at hjælpe i denne overgangsperiode,” forklarer bestyrelsesformanden Michael Astrue og tilføjer:

”Vi ønsker Seth Fischer velkommen til Vivus og ser frem til hans lederskab, mens vi fortsat arbejde frem mod vores fire målsætninger: 1) udvide brugen af Qsymia gennem målrettet uddannelse af patienter og læger; 2) finde den rigtige partner til Qsymia; 3) finde en hurtig vej til godkendelse i Europa; og 4) eliminere udgifter, som ikke er nødvendige for at udvide brugen af Qsymia.”

Ifølge Vivus har Seth Fischer tre årtiers erfaring fra medicinal- og medicoindustrien, hvor han bl.a. har siddet i en række stillinger i J&J, indtil han gik på pension i 2012. Herudover har han holdt adskillige bestyrelsesposter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også