MedWatch

EU klar til kamp mod Lundbeck

EU Vil forsvare Lundbeck-beslutning i retten

Foto: Lundbeck, PR

EU-Kommissionen er klar til kamp mod Lundbeck i retten, efter at den danske medicinalkoncern mandag ankede den bøde på 700 mio. kr., som kommissionen udskrev i juni for brud på konkurrencelovgivningen.

"Vi vil forsvare vores beslutning i retten," siger Antoine Colombani, som er EU-talsmand i konkurrencesager og for konkurrencekommissær Joaquín Almunia, til Ritzau, og over for MedWatch påpeger han, at kommissionen ikke i den nuværende fase har yderligere kommentarer.

Lundbeck informerede mandag om sin anke med et mål om at få afgørelsen omstødt, eller alternativt bøden nedsat.

"Vi er fortsat rystede over afgørelsen, som indeholder fejl på en række yderst vigtige punkter. Med vores anke ønsker vi at få en grundig juridisk vurdering af sagen, som kan få præjudikatsvirkning, hvilket er yderst vigtigt for os samt for alle øvrige innovative selskaber," siger Mette Carlstedt, Senior Vice President Corporate Legal hos Lundbeck i meddelelsen.

Afgørelsen ventes inden for to til tre år. Det kan dog tage helt op til seks år, før sagen bliver endeligt afgjort, hvis den ankes til EU-domstolen.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier