MedWatch

Medicinalgigant føler sig snydt af overlæge

Grande-sagen: Medicinalfirmaet MSD vidste ikke, at det overførte 6 mio. kr. til en overlæges private konto, siger firmaet. Firmaet fik kontonummeret af lægen.

Foto: PR

Den 17. august 2006 sendte overlæge Peer Grande, Rigshospitalet, en telefax til medicinalfirmaet MSD. På Rigshospitalets brevpapir skrev han et kontonummer, hvortil MSD skulle overføre pengene til et klinisk forsøg, han stod i spidsen for. Hjertelægen kaldte kontoen »Forskning/Peer Grande, Rigshospitalet«.

MSD anede ikke uråd og troede, at der var tale om en forskningskonto tilhørende Rigshospitalet og indsatte derfor år efter år store beløb på kontoen. Sammenlagt nåede medicinalgiganten at overføre 5.963.149 kr. til kontoen, før Morgenavisen Jyllands-Posten den 16. juni afslørede, at det var Peer Grandes private konto, som pengene var havnet på. Pengene skulle ifølge reglerne have været indbetalt på hospitalets konto, som MSD ifølge egne oplysninger da også har benyttet i forbindelse med finansieringen af andre igangværende kliniske forsøg på Rigshospitalet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier