MedWatch

Hjertelæge førte videnskabsetisk komité og hjertepatienter bag lyset

Overlæge Peer Grande gav urigtige oplysninger til Den Videnskabsetiske Komité og patienter om økonomien i et klinisk forsøg. I strid med sandheden skrev han, at pengene ville blive indsat på en konto undergivet offentlig revison.

Foto: Colourbox

Overlæge Peer Grande, Rigshospitalet, førte både hjertepatienter og Den Videnskabsetiske Komité for København og Frederiksberg bag lyset, da han som forsøgsansvarlig læge i Danmark beskrev et stort, verdensomspændende klinisk forsøg om kolesterolsænkende medicin for dem.

Da Peer Grande den 12. september 2005 anmeldte forsøget til Den Videnskabsetiske Komité, fremgik det af en vedlagt forsøgsprotokol, at de hospitaler i Danmark, som deltager i forsøget, støttes økonomisk af medicinalvirksomhederne Schering-Plough og Merck (MSD) med et beløb på 23.140 kr. for hver patient, som gennemfører forsøget, og at beløbet til dækning af omkostninger forbundet med forsøget "indsættes på en forskningskonto, som er undergivet offentlig revision."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier