MedWatch

Hjertelæge førte videnskabsetisk komité og hjertepatienter bag lyset

Overlæge Peer Grande gav urigtige oplysninger til Den Videnskabsetiske Komité og patienter om økonomien i et klinisk forsøg. I strid med sandheden skrev han, at pengene ville blive indsat på en konto undergivet offentlig revison.

Foto: Colourbox

Overlæge Peer Grande, Rigshospitalet, førte både hjertepatienter og Den Videnskabsetiske Komité for København og Frederiksberg bag lyset, da han som forsøgsansvarlig læge i Danmark beskrev et stort, verdensomspændende klinisk forsøg om kolesterolsænkende medicin for dem.

Da Peer Grande den 12. september 2005 anmeldte forsøget til Den Videnskabsetiske Komité, fremgik det af en vedlagt forsøgsprotokol, at de hospitaler i Danmark, som deltager i forsøget, støttes økonomisk af medicinalvirksomhederne Schering-Plough og Merck (MSD) med et beløb på 23.140 kr. for hver patient, som gennemfører forsøget, og at beløbet til dækning af omkostninger forbundet med forsøget "indsættes på en forskningskonto, som er undergivet offentlig revision."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier