MedWatch

AZ bruger milliarder på kræftforskning

Svensk-britiske AstraZeneca har opkøbt et amerikansk biotekselskab, som udvikler immunterapier til kræftbehandling, for et milliardbeløb.

AstraZenecas biologiske forskningsenhed, MedImmune, opkøber nu det privatejede, amerikanske biotekselskab Amplimmune, som fokuserer på at udvikle immunterapier til kræftbehandling. Det oplyser den svensk-britiske storkoncern i en pressemeddelelse.

Med opkøbet styrker MedImmune sin kræftpipeline og overtager en række aktiver i de tidlige udviklingsstadier, hedder det i meddelelsen. Den vigtigste af disse er kandidaten AMP-514, som er i de afsluttende faser af præklinisk udvikling. Man forventer at aflevere en såkaldt investigational new drug-ansøgning for kandidaten inden udgangen af 2013.

”MedImmunes fokus på at udnytte patienternes eget immunsystem til at bekæmpe kræft bliver komplementeret af Amplimmunes innovative arbejde på området. Det giver os mulighed for at styrke vores arsenal af potentielle kræftbehandlinger,” udtaler Dr. Bahija Jallal, EVP i MedImmune.

MedImmune betaler i første omgang 1,25 mia. kroner for det amerikanske selskab, og hertil kan komme milepælsbetalinger på op til 1.54 mia. kroner.

Handelen forventes afsluttet i indeværende kvartal.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier