MedWatch

AZ bruger milliarder på kræftforskning

Svensk-britiske AstraZeneca har opkøbt et amerikansk biotekselskab, som udvikler immunterapier til kræftbehandling, for et milliardbeløb.

AstraZenecas biologiske forskningsenhed, MedImmune, opkøber nu det privatejede, amerikanske biotekselskab Amplimmune, som fokuserer på at udvikle immunterapier til kræftbehandling. Det oplyser den svensk-britiske storkoncern i en pressemeddelelse.

Med opkøbet styrker MedImmune sin kræftpipeline og overtager en række aktiver i de tidlige udviklingsstadier, hedder det i meddelelsen. Den vigtigste af disse er kandidaten AMP-514, som er i de afsluttende faser af præklinisk udvikling. Man forventer at aflevere en såkaldt investigational new drug-ansøgning for kandidaten inden udgangen af 2013.

”MedImmunes fokus på at udnytte patienternes eget immunsystem til at bekæmpe kræft bliver komplementeret af Amplimmunes innovative arbejde på området. Det giver os mulighed for at styrke vores arsenal af potentielle kræftbehandlinger,” udtaler Dr. Bahija Jallal, EVP i MedImmune.

MedImmune betaler i første omgang 1,25 mia. kroner for det amerikanske selskab, og hertil kan komme milepælsbetalinger på op til 1.54 mia. kroner.

Handelen forventes afsluttet i indeværende kvartal.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier