MedWatch

AstraZeneca køber KOL-medicin for milliarder

AstraZeneca har for et milliardbeløb opkøbt et selskab, som fokuserer på udvikling af medicin mod luftvejssygdomme og har en lovende kandidat til behandling af KOL i pipelinen.

Foto: Colourbox

AstraZeneca har indgået en aftale om at opkøbe den amerikanske virksomhed Pearl Theraputics. Det oplyser den svenks-britiske medicinalkoncern i en pressemeddelelse.

Det amerikanske selskab fokuserer på udvikling af inhalerbare småmolekyle-terapier mod en række luftvejssygdomme, og den vigtigste lægemiddelskandidat i pipelinen er en potentiel ny behandling af KOL – også kendt som rygerlunger – som er i senfasestudier.

Samtidig kommer AstraZeneca til at råde over en speciel inhalator udviklet af Pearl, samt formuleringsteknologi, som kan danne grund for fremtidige kombinationsprodukter, hedder det i meddelelsen.

AstraZeneca betaler til at begynde med 560 mio. dollar for samtlige aktier i Pearl Therapeutics. Hertil kan komme op til 450 mio. dollar i milepælsbetalinger relateret til udvikling og godkendelse og 140 mio. dollar relateret til salgsmilepæle, hvilket kan sende den samlede værdi op på 1,15 mia. dollar.

Handelen forventes afsluttet i årets tredje kvartal og vil ikke have nogen indvirkning på AstraZenecas guidance for helåret, oplyser selskabet.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Dansk selskab skal lave patient-app til Janssen

Det digitale sundhedsfirma Daman skal levere en app-løsning til et klinisk forsøg udført af Janssen. App’en skal give større indsigt i, hvordan psoriasisgigt påvirker patienternes liv.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier