MedWatch

Sunstone sælger dansk biotekselskab

Danske Zymenex' ejer Sunstone Capital har solgt biotekselskabet til en udenlandsk medicinalvirksomhed.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Zymenex er ikke længere på danske hænder. Sunstone Capital, der ejede 90 pct. af aktierne i selskabet, har ifølge Børsen fået solgt selskabet til den italienske medicinalkoncern Chiesi, der i øvrigt har en samarbejdsaftale med et andet dansk selskab, nemlig Veloxis.

Købsprisen er fortrolig, men kilder i branchen har over for Børsen vurderet, at selskabet er solgt for mindst samme beløb, som da selskabet i 2008 solgte et lægemiddel til irske Shire, hvilket var 638 mio. kr.

Zymenex' hovedaktiv er lægemiddelkandidaten Lamazym, der er i fase 3, og rettet mod den sjældne sygdom alpha-Mannosidosis.

Fantastisk afkast

"Vi mener, at der er kommet et fantastisk godt afkast ud af anstrengelserne," siger Sten Verland, bestyrelsesformand i Zymenex og partner i Sunstone.

Selv om investorernes fokus i de senere år har været på det amerikanske marked, når det kommer til biotek, så gør en handel som Zymenex, Dansk Bioteks formand Martin Bonde optimistisk.

"En aftale som denne viser, at man som investor godt kan tjene penge på biotek uden at lade selskabet børsnotere. Jeg forstår, at investorerne kigger mod USA, hvor der er et fantastisk momentum i biotek, men på den baggrund er det endnu bedre, at der igen er sådan en historie i Danmark," siger han til Børsen.

 Dansk biotekselskabs middel tæt på markedet

 Dansk nichemedicin går i fase 3

 Danmark med i toppen over største biotek-handler

 Veloxis indgår aftale til kvart milliard kroner 

Mere fra MedWatch

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier