MedWatch

Sunstone sælger dansk biotekselskab

Danske Zymenex' ejer Sunstone Capital har solgt biotekselskabet til en udenlandsk medicinalvirksomhed.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Zymenex er ikke længere på danske hænder. Sunstone Capital, der ejede 90 pct. af aktierne i selskabet, har ifølge Børsen fået solgt selskabet til den italienske medicinalkoncern Chiesi, der i øvrigt har en samarbejdsaftale med et andet dansk selskab, nemlig Veloxis.

Købsprisen er fortrolig, men kilder i branchen har over for Børsen vurderet, at selskabet er solgt for mindst samme beløb, som da selskabet i 2008 solgte et lægemiddel til irske Shire, hvilket var 638 mio. kr.

Zymenex' hovedaktiv er lægemiddelkandidaten Lamazym, der er i fase 3, og rettet mod den sjældne sygdom alpha-Mannosidosis.

Fantastisk afkast

"Vi mener, at der er kommet et fantastisk godt afkast ud af anstrengelserne," siger Sten Verland, bestyrelsesformand i Zymenex og partner i Sunstone.

Selv om investorernes fokus i de senere år har været på det amerikanske marked, når det kommer til biotek, så gør en handel som Zymenex, Dansk Bioteks formand Martin Bonde optimistisk.

"En aftale som denne viser, at man som investor godt kan tjene penge på biotek uden at lade selskabet børsnotere. Jeg forstår, at investorerne kigger mod USA, hvor der er et fantastisk momentum i biotek, men på den baggrund er det endnu bedre, at der igen er sådan en historie i Danmark," siger han til Børsen.

 Dansk biotekselskabs middel tæt på markedet

 Dansk nichemedicin går i fase 3

 Danmark med i toppen over største biotek-handler

 Veloxis indgår aftale til kvart milliard kroner 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier