MedWatch

Lundbeckfonden vil gøre som Novo

Lundbeckfonden er, igennem Lundbeckfond Emerge, så småt begyndt at investere i nyetablerede biotekselskaber. Indtil videre er det blevet til to investeringer, men flere ser ud til at være på vej.

Novo har via Novo Seeds investeret i mere end halvdelen af de danske biotekselskaber, der er etableret siden 2007. Og nu tyder noget på, at Lundbeckfonden i et vist omfang vil adoptere den strategi. Det skriver Berlingske.

Sidste år etablerede Lundbeckfonden Ludbeckfond Emerge, der foreløbig har investeret i selskaberne Epitherapeutics og Insusense.

"Målet er at bygge bro mellem forskning og venturekapital og hjælpe med at få nogle af de mest interessante resultater ud i det kommercielle miljø. Vi har endnu ikke meldt nogle mål ud for, hvor mange selskaber vi vil investere i, og hvor mange penge vi vil investere, men koncentrerer os i stedet om at finde det bedste projekt, som vi ønsker at følge meget tæt i et aktivt ejerskab," siger Christian Elling, direktør i Lundbeckfond Emerge, til Berlingske.

Som en del af strategien vil man have særligt fokus på aktivt ejerskab. Derfor er Christian Elling selv indsat som midlertidig direktør i Insusense. Tidligere har Lundbeckfonden hovedsageligt haft fokus på at donere penge til forskning og ventureinvesteringer i særligt udenlandske biotekselskaber.

I spidsen for Epietherapeutics står i øvrigt formanden for Dansk Biotek, Martin Bonde.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier