MedWatch

Verdens bedst betalte kvinde i life science

Der er store forskelle på, hvor mange penge de højest betalte kvinder og mænd inden for life science-branchen tjener. Verdens bedst betalte kvinde ville ikke engang være i nærheden af mændenes top 10.

Med en årsløn i 2012 på 10.192.748 dollar er Laura J. Schumacher, der har titel af EVP, "viceadministrerende direktør",  Business Development, External Affairs and General Counsel i AbbVie, verdens bedst betalte kvinde inden for life science-branchen. Med dagens kurs svarer det til lige under 57 mio. kr. Det viser en opgørelse foretaget af genengnews.

Sammenligner man de to lister, ville Laura J. Schumacher snige sig ind på en samlet 15. plads lige foran Christopher Viehbacher, der er adm. direktør i den franske medicinalgigant Sanofi. Ifølge opgørelsen havde han i 2012 en løn på 9,910,278  dollar.

Langt til toppen

Trods den ganske solide lønpose er der dog langt op til verdens bedst betalte mand, tidligere topchef og bestyrelsesformand i Regeneron, Leonard S. Schleifer. Med svimlende 30.047.097 dollar i lønningsposen topper han lige akkurat listen over verdens bedste løn inden for life science i 2012.

De 26.630.306 dollar kommer dog fra aktieoptioner. Den tidligere adm. direktør og bestyrelsesformand i medicinalgiganten Johnson & Johnson, William C. Weldon, indtager 2. pladsen med en årsløn på 29.838.259 dollar.

Ifølge opgørelsen er Heather Bresch, adm. direktør i Mylan, med en årsløn i 2012 på 8.000.628 dollar den bedste betalte kvindelige topchef inden for life science. #3. Heather Bresch

I opgørelsen skal man være opmærksom på, at de omtalte lønninger involverer alt fra aktieoptioner, bonusser etc., og der er altså ikke tale om beløb, der udgør grundlønnen.

Novo-topchef langt bagefter

Til sammenligning lavede Ritzau i foråret 2013 en liste over de 20 bedst betalte topchefer i Danmark. Ifølge den liste tjente eksempelvis Lars Rebien Sørensen, adm. direktør i Novo Nordisk, 14,4 mio. kr. eksklusiv bonus og aktieoptioner. Sidstnævnte menes dog ikke at udgøre mere end maksimalt 5 mio. kr., hvilket altså betyder en årsløn, der ligger langt under folk med lignende, og sågar væsentlig mindre prominente, stillinger. Lars Rebien Sørensen er ifølge Ritzaus opgørelse den bedst betalte person inden for danske life science-selskaber.

Listerne for de bedste betalte kvinder inden for life science kan ses her:

Listen for de bedste betalte mandlige topchefer inden for life science kan ses her:

 Her er branchens højest lønnede topchefer i USA

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier