MedWatch

Storbanker hæver kursmål på Novo

I kølvandet på Novo Nordisks stærke kvartalsregnskab, der blandt andet bød på en opjustering, hæver en stribe udenlandske banker og finanshuse nu kursmålet på Novo Nordisk-aktien.

Foto: Novo Nordisk/PR

Både danske og internationale banker og finanshuse har på baggrund af gårsdagens stærke Novo Nordisk-regnskab hævet kursmålet på aktien. Aktien har igennem en længere været under pres, blandt andet som følge af den megen spekulation om, hvorvidt diabetesmiddel Victoza medfører forøget risiko for kræft i bugspytkirtlen.

En risiko, som både de europæiske og amerikanske sundhedsmyndigheder har afvist, og som blandt andet den svenske storbank Nordea i optakten til regnskabet mente, ville fjerne noget af presset på aktien.

Det franske finanshus Natixis løfter kursmålet med 70 kr. til 1180 kr., mens Jyske Bank løfter kursmålet til nu 1120 kr. mod tidligere 1035 kr. Også det amerikanske børshus Bryan Garnier ser positivt på fremtiden for Novo Nordisk og løfter kursmålet fra 980 kr. til 1050 kr., oplyser Ritzau på baggrund af tal indsamlet af Bloomberg.

Den franske storbank Société Générale er fortsat negativ over for aktien og har trods et løftet kursmål fra 753 kr. til 801 kr. stadig anbefalingen ”sælg”. Nordea og Barclays mener også, at regnskabet viser positive takter. De to banker kvitterer med marginale løft på 10 kr. aktien til henholdsvis kurs 1250 og kurs 905.

 Novo Nordisk øger på alle fronter og opjusterer 

Novo Nordisks regnskab for andet kvartal 2013 viste en omsætning på 21,38 mia. kr. og et driftsresultat på 8,59 mia. kr. Det svarer til en vækst på henholdsvis 10 og 12 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Den vækst blev også afspejlet på bundlinjen, der steg med 26 pct. til 6,73 mia. kr.

 Endnu en mulig Novo-overraskelse? 

Novo Nordisk-aktien handles fredag formiddag til kurs 959.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier