MedWatch

Endnu en mulig Novo-overraskelse?

Opjusteringen, der kom i kølvandet på torsdagens regnskab fra Novo Nordisk, er ikke nødvendigvis den sidste i år, mener Nordea.

Foto: Thomas Borberg

Novo Nordisk har potentialet til at køre endnu en opjustering i stilling senere på året. Det er Nordeas vurdering, efter at banken har kigget nærmere på historien for Novo Nordisks halvårsregnskaber.

Novo Nordisk aflagde et solidt regnskab torsdag og hævede samtidig sine forventninger til 2013, så medicinalkoncernen forventer at øge driftresultatet (EBIT) med 6-9 pct. mod tidligere ca. 5 pct.

"Selvom forventningerne er hævet, ser de dog fortsat konservative ud. Måske venter der endnu en opjustering," skriver Nordea i sin morgenrapport og fortsætter:

"Den underliggende vækst i Novo Nordisk er faktisk endnu stærkere, når der korrigeres for valutabevægelser, fx faldet i japanske yen. Renset herfor ventes nu en vækst i driftsresultatet på 12-15 pct. i år. De nye forventninger ser endda konservative ud. Hvis Novo Nordisk blot tjener det samme i 2. halvår som i 1. halvår, vil selskabet nå en vækst på 9 pct. i år."

Det skyldes, at første halvår har været så stærkt. Og ser man på, at Novo Nordisk historisk har været i stand til at øge sit driftsoverskud i andet halvår sammenlignet med første halvår, er endnu en opjustering sandsynlig, argumenterer banken. Der dog et 'men'.

"Novo Nordisk har udsigt til stigende omkostninger til forskning og udvikling i 2. halvår i år. Flere nye forsøg står til at blive startet op, og sådan noget koster. Der skal imidlertid nogle ganske markante udgiftsforhøjelser til for at holde overskuddet i 2. halvår nede på niveauet fra 1. halvår, og det forventer vi trods alt ikke. Vi anbefaler køb af aktien, som har bevæget sig sidelæns det seneste års tid. I den samme periode er selskabets overskud steget. Resultatet er en vækstaktie, som er blevet en del billigere."

 Derfor taber Novo Nordisk markedsandele 

 Novo Nordisk øger på alle fronter og opjusterer 

 Tabte markedsandele bekymrer ikke Novo-analytiker 

 Novo starter studie med Tresiba inden nytår

 Kinesiske myndigheder på besøg hos Novo 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier