MedWatch

Nyt antistof ser ud til at klare kræften

Et nyopfundet antistof, der blokerer kræftens forsvarssignaler, skal testes på patienter til næste år som behandling. Et problem kan dog kæntre håbet for en effektiv behandling.

Foto: Colourbox

Kroppen har muligheden for selv at kurere kræft. Det mener et forskerhold fra Stanford University i USA, som har opfundet et antistof, der blokerer for kræftens forsvarsmekanismer.

Det skriver Videnskab.dk. Molekylet CD47, som er kernen i kræftcellernes sabotage af kroppen, manipulerer vores immunforsvar til at tro, at kræftcellerne er sunde og raske.

Antistoffet virker ved at blokere for CD47.

”Det her er uden tvivl en mere præcis behandling, fordi den slår alle celler, der deler sig, ihjel. Det er derfor, man taber håret og får dårlig mave af behandlingen,” siger Bo Porse, der er molekylærbiolog og forsker i kræft på Rigshospitalet og Københavns Universitet, til netmediet.

Behandlingen skal testes i kliniske forsøg i 2014, men selvom forsøg i mus viser positive tegn, kan der dog opstå et problem. Flere af vores raske celler benytter sig nemlig også af signalstoffet CD47, og de risikerer derfor også at blive angrebet, når antistoffet sprøjtes ind.

Læs resten af artiklen på Videnskab.dk her.

 Dansk test skal redde mænd fra overbehandling

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier