MedWatch

Bank nedtoner dramatik ved Topotarget-sag

Forsinkelsen ved lægemiddelhåbet og nedjusteringen til årsforventningerne svider næppe så meget for velpolstrede Topotarget, mener analytiker i Danske Bank.

Foto: BORCH ULRICH

Topotargets nedjustering af forventningerne til 2013 er negativ, men ikke voldsomt dramatisk for selskabet, der er polstret godt ind i 2014. Det mener analytiker Thomas Bowers fra Danske Markets.

Topotarget har nedjusteret forventningerne til helåret, da milepælsbetalingerne fra den amerikanske partner, Spectrum Pharmaceuticals, er blevet udskudt på grund af en forsinket registreringsansøgning for lægemiddelkandidaten Belinostat i USA. Selskabet venter nu et underskud før skat på 46-51 mio. kr. i 2013 mod tidligere et overskud på 49-54 mio. kr.

Hos Thomas Bowers er det en forsinkelse, der skal koste på kursen.

"Overordnet set er det selvfølgelig et problem, at vi får yderligere en forsinkelse af, hvornår produktet kommer på markedet, og det koster også på værdisætningen," siger Thomas Bowers til Ritzau Finans.

Han anser det dog ikke for værende videre dramatisk for selskabet, der har en kapitalbuffer til et godt stykke ind i 2014.

"Topotarget har været ude at rejse penge for ikke så længe siden, og de har en buffer godt ind i 2014, så på den måde kommer de ikke til at mangle penge, og der er ikke nogen risiko, hvis de nye deadlines overholdes," siger Thomas Bowers.

Topotarget skriver i fondsbørsmeddelelsen, at de likvide midler nu forventes at udgøre 22-27 mio. kr. ved udgangen af året mod tidligere 114-119 mio. kr.

Analytikeren ser ikke en øget risiko for, at produktet ikke bliver godkendt, da det ser ud til at dreje sig om en teknikalitet i ansøgningen, der skal laves om. Omvendt er det positivt, at selskaberne har holdt et formøde med FDA før ansøgningen.

"Havde de indsendt ansøgningen uden et forudgående møde, var der en væsentlig risiko for, at FDA ville afvise ansøgningen og bede om ændringer, og det ville medføre en større forsinkelse," siger analytikeren.

 Topotarget: Frygt for FDA-afvisning bag udskydelse 

 Topotarget-partner udskyder lægemiddelhåb

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier