MedWatch

AstraZeneca betaler 4,5 mia. for nyt samarbejde

Svensk-britiske AstraZeneca indgår et nyt partnerskab med selskabet FibroGen, som kan indbringe biotekselskabet mere end 4,5 mia. kroner, samt tocifrede royalties.

Foto: AstraZeneca, PR

Medicinalkoncernen AstraZeneca har indgået et nyt samarbejde med biotekselskabet FibroGen angående udvikling og kommercialisering af lægemiddelskandidaten FG-4592. Det oplyser det svensk-britiske selskab i en pressemeddelelse.

Ifølge aftalen betaler AstraZeneca 350 mio. dollar til FibroGen, og hertil kan komme milepælsbetalinger på 465 mio. dollar - samlet kan aftalen dermed beløbe sig til mere end 4,5 mia. danske kroner. Herudover modtager biotekselskabet royalties af det fremtidige salg af FG-4592, som ligger en smule over de 20 pct., oplyser koncernen.

Samarbejdet vil primært være rettet mod de to store markeder Kina og USA, da FibroGen samarbejder med Astellas Pharma om midlet i Japan, Europa, Mellemøsten, Sydafrika og de tidligere sovjetstater gennem en tidligere aftale.

Godkendelse i 2015 og 2017

Lægemiddelskandidaten er til behandling af såkaldt anæmi i forbindelse med kronisk nyresygdom (CKD) og terminal nyresygdom (ESRD). Anæmi, til tider blot kaldet blodmangel, betyder, at der er for lidt hæmoglobin i blodet. Hæmoglobin er det stof, der sørger for ilttransporten i blodet. Der kan være en række grunde til, at patienter lider af anæmi.

FG-4592 er et protein, som går ind og hjælper kroppen med at udvikle røde blodlegemer, der indeholder hæmoglobin, så ilttilførslen genoprettes.

FibroGen har allerede overstået vellykkede fase 2-studier med lægemidlet, og AstraZeneca forklarer, at man vil påbegynde fase 3-studier i både Kina og USA i den nærmeste fremtid. Herefter forventer man at ansøge om godkendelse i Kina i 2015 og USA i 2017.

 AstraZenecas indtjening under pres 

 AstraZeneca-CFO skifter job og branche 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier