Fondsejet laboratoriefirmas indtjening dykker

En dansk laboratoriefirma, Metrohm Nordic, kommer ud af 2012 med et væsentligt dårligere resultat end rekordåret 2011. Firmaet har sin egen filosofi i et konkurrence-præget miljø.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det danske laboratoriefirma Metrohm Nordic må notere fald på både top-og bundlinje. Faldet skal dog ses i lyset af rekordåret fra 2011, hvor selskabet kunne notere et overskud på 1,347 mio. kr. efter skat efter de foregående to år kun at have tjent omkring 100.000 kr. om året.

Bundlinjen for 2012 viser et overskud på 600.966 kr. efter skat, mens også toplinjen er faldet fra 10,6 mio. kr. til 9,4 mio. kr. Selskabet har ellers reduceret personaleomkostningerne med lidt mere end 200.000 kr. til lige over 3 mio. kr.

Bruttoresultatet er faldet med 1 mio. kr. til 3,7 mio. kr. for 2012, viser regnskabet. Laboratoriefirmaet skriver ikke noget om, hvorvidt ledelsen finder resultatet tilfredsstillende. Derimod noterer selskabet på sin hjemmeside, at ”Metrohms filosofi er ikke at bygge billige instrumenter, men derimod at fokusere på kvaliteten. I en konkurrence, som kun er baseret på selve prisen, vil kvaliteten altid være offeret. Vi går derfor ikke ind i disse konkurrencer,” lyder det.

Udpræget nichefirma

Ifølge selskabet selv er man det eneste selskab i Danmark, der stiller alle relevante jon-analyseteknikker til rådighed. Ifølge Metrohm Nordic betyder det, at pengene tjenes ved ”titrering (potentiometrisk og Karl-Fischer, VA sporingsanalyse samt jon-kromatografi. Disse tre teknikker komplementerer hinanden og muliggør analyse af stort set alle joner,” fremgår det af selskabets ledelsberetning.

Udover hovedaktivitet markedsfører Metrohm Nordic også produkter fra flere andre selskaber, herunder hollandske Eco Chemie og Applikon, der har samme ejer som det danske datterselskab.

Metrohm Nordic er en del af den svenske Metrohm Nordic AB-koncern i Sverige. Det danske datterselskab har eksisteret selvstændigt siden 2011. Bag den svenske koncern står den schweiziske fond Metrohm AG, der blev grundlagt tilbage i 1943 af Bertold Suhner. Det danske datterselskab har ikke nogen produktion i Danmark. Al produktion foregår ifølge selskabet selv i fondens hjemby, Herisau i Schweiz.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også