MedWatch

Snorke-firma håber på rygvind

Et dansk firma, der står bag anti-snorkemiddel, slår i sin markedsføring på nyt studie, som forbinder snorken med kræft. Studiet har dog markante begrænsninger.

Foto: Ole Lind, Jyllands-Posten

Det danske firma TannerMedico, der producerer og markedsfører anti-snorkemidlet Asonor, satser trods en foreløbig beskeden omsætning på en international eksport af håndkøbslægemidlet.

Det fremgår af det nyligt offentliggjorte regnskab for 2012 fra selskabet. Heri hedder det, at selskabets strategi er at ”afsætte Asonor internationalt gennem et netværk af forhandlere, som har et indgående kendskab til deres lokale markedsforhold.”

”Ledelsen har fortsat positive forventninger til de kommende års eksport baseret på de betydelige ressourcer, der er anvendt på at implementere ovennævnte strategi,” skriver ledelsen i regnskabet. Ledelsen udgøres af direktør Rene Arnfeldt Møller.

Mindre resultat

2012 blev det dog kun til en bruttofortjeneste på 98.000 kr., mens årets resultat blev på 164.000 kr. mod 350.000 kr. året før. Balancen er på 6,3 mio. kr., og egenkapitalen udgør 5,3 mio. kr.

Spørgsmålet er, om en ny international videnskabelig undersøgelse kan hjælpe med at sætte skub i salget af produktet og lignende produkter. Undersøgelsen, der forbinder snorken med risikoen for at dø af cancer er publiceret i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Bag studiet står University og Wisconsin og University of Barcelona.

TannerMedico skriver på sin hjemmeside og i en international pressemeddelelse, med reference til undersøgelsen, at ”den nyeste forskning viser at snorken markant øger risikoen for at få kræft.” På hjemmeside hedder det blandt andet videre:

”Amerikanske forskere har igennem 22 år fulgt 1.500 menneskers søvnproblemer, og et af resultaterne fra undersøgelsen foreligger nu. Snorken og andre vejrtrækningsproblemer forbundet under søvnen kan føre til øget risiko for kræft, fordi kroppen ikke får ilt nok..."

Svage konklusioner

Undersøgelsen er publiceret i en række medier verden over, dog vinklet noget skarpt i flere medier – herunder hos TannerMedico. Det er dog vigtigt at fastslå, at studiet undersøger risikoen for at dø af cancer på grund af snorken, ligesom der er andre begrænsninger i studiet, fremhæver det uafhængige offentlige engelske site, NHS Choices, der bl.a. går ”Behind the Headlines”, når sager dukker op, ofte skarpt-vinklede, i pressen.

NHS slår bl.a. fast, at der kun kan være en sammenhæng, hvis der er tale om mennesker med meget alvorlig snorken, at der er tale om et meget lille antal patienter, og at studiet er gennemført over kort tid.

”Studiets resultater er interessante, men der skal flere beviser til, før der kan drages håndfaste konklusioner om en forbindelse mellem snorken og kræft-dødsfald,” pointerer NHS Choices i ”Behind the Headlines”.

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier