Snorke-firma håber på rygvind

Et dansk firma, der står bag anti-snorkemiddel, slår i sin markedsføring på nyt studie, som forbinder snorken med kræft. Studiet har dog markante begrænsninger.
Foto: Ole Lind, Jyllands-Posten
Foto: Ole Lind, Jyllands-Posten

Det danske firma TannerMedico, der producerer og markedsfører anti-snorkemidlet Asonor, satser trods en foreløbig beskeden omsætning på en international eksport af håndkøbslægemidlet.

Det fremgår af det nyligt offentliggjorte regnskab for 2012 fra selskabet. Heri hedder det, at selskabets strategi er at ”afsætte Asonor internationalt gennem et netværk af forhandlere, som har et indgående kendskab til deres lokale markedsforhold.”

”Ledelsen har fortsat positive forventninger til de kommende års eksport baseret på de betydelige ressourcer, der er anvendt på at implementere ovennævnte strategi,” skriver ledelsen i regnskabet. Ledelsen udgøres af direktør Rene Arnfeldt Møller.

Mindre resultat

2012 blev det dog kun til en bruttofortjeneste på 98.000 kr., mens årets resultat blev på 164.000 kr. mod 350.000 kr. året før. Balancen er på 6,3 mio. kr., og egenkapitalen udgør 5,3 mio. kr.

Spørgsmålet er, om en ny international videnskabelig undersøgelse kan hjælpe med at sætte skub i salget af produktet og lignende produkter. Undersøgelsen, der forbinder snorken med risikoen for at dø af cancer er publiceret i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Bag studiet står University og Wisconsin og University of Barcelona.

TannerMedico skriver på sin hjemmeside og i en international pressemeddelelse, med reference til undersøgelsen, at ”den nyeste forskning viser at snorken markant øger risikoen for at få kræft.” På hjemmeside hedder det blandt andet videre:

”Amerikanske forskere har igennem 22 år fulgt 1.500 menneskers søvnproblemer, og et af resultaterne fra undersøgelsen foreligger nu. Snorken og andre vejrtrækningsproblemer forbundet under søvnen kan føre til øget risiko for kræft, fordi kroppen ikke får ilt nok..."

Svage konklusioner

Undersøgelsen er publiceret i en række medier verden over, dog vinklet noget skarpt i flere medier – herunder hos TannerMedico. Det er dog vigtigt at fastslå, at studiet undersøger risikoen for at dø af cancer på grund af snorken, ligesom der er andre begrænsninger i studiet, fremhæver det uafhængige offentlige engelske site, NHS Choices, der bl.a. går ”Behind the Headlines”, når sager dukker op, ofte skarpt-vinklede, i pressen.

NHS slår bl.a. fast, at der kun kan være en sammenhæng, hvis der er tale om mennesker med meget alvorlig snorken, at der er tale om et meget lille antal patienter, og at studiet er gennemført over kort tid.

”Studiets resultater er interessante, men der skal flere beviser til, før der kan drages håndfaste konklusioner om en forbindelse mellem snorken og kræft-dødsfald,” pointerer NHS Choices i ”Behind the Headlines”.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også