MedWatch

Novartis’ øjenmedicin godkendt til ny indikation

Schweiziske Novartis har fået godkendt lægemidlet Lucentis til behandling af en ny indikation i Europa. Øjenmedicinen er allerede godkendt mod en række andre øjensygdomme i en lang række lande.

Foto: Novartis/ PR

Novartis har fået godkendt lægemidlet Lucentis til behandling af såkaldt choroideal neovaskularisation (CNV) i forbindelse med myopi (nærsynethed). Det oplyser den schweiziske medicinalgigant i en pressemeddelelse.

Betegnelsen Myopisk CNV dækker over væksten af abnormale og utætte blodkar bagerst i øjet i forbindelse med nærsynethed, hvilket i mange tilfælde kan medføre alvorligt og uopretteligt synstab.

Lucentis er et terapeutisk antistoffragment, som er lavet til at blokere aktiviteten af proteinet VEGF-A (Vascular Endothelial Growth Factor-A). I forbindelse med øjenlidelser som våd AMD, DME og RVO, og altså også CNV, registreres der forøgede mængder af proteinet.

Novartis’ lægemiddel er allerede godkendt til behandling af disse tre andre indikationer i omkring 100 lande verden over.

Sidder tungt på markedet

”Vi er fast besluttede på at opnå en fuldstændig forståelse af området for medicinsk retina og på at imødekomme patienternes umødte behov. Denne fjerde indikation for vores banebrydende oftalmologilægemiddel, Lucentis, viser, hvor langt vi er kommet, siden det blev lanceret i 2006,” udtaler Tim Wright, Global Head of Development i Novartis, i meddelelsen.

Og Novartis sidder da også tungt på markedet for de pågældende øjensygdomme. Således står man også for markedsføringen af den nuværende standardbehandling på området, Visudyne.

Det kliniske studie, som ligger til grund for den seneste godkendelse af Lucentis, RADIANCE, sammenlignede netop disse to midler, og viste, at Lucentis repræsenterede en forbedring for patienterne i forhold til den noget ældre standardbehandling – og dermed ser kontinuiteten altså ud til at være sikret for schweizerne.

Lucentis er udviklet i samarbejde mellem Novartis og amerikanske Genentech, som er en del af den konkurrerende schweiziske koncern Roche. Genentech står for al markedsføring af lægemidlet på det amerikanske marked.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier