Novo afbryder samarbejde med frontkvinde

Novo Nordisk indstiller samarbejdet med den racisme-anklagede kok Paula Deen "indtil videre".
AF RITZAU FINANS

Novo Nordisks samarbejdspartner Paula Deen, en kendiskok der i samarbejde med Novo Nordisk har lavet diabetes-venlige opskrifter, forlader nu selskabet ud fra en "fælles beslutning." Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

"Novo Nordisk og Paula Deen har i fællesskab besluttet at indstille vores patientundervisnings-aktiviteter indtil videre, mens Paula bruger sin tid på at fokusere sin opmærksomhed, hvor den er behøvet," skriver selskabet.

"Novo Nordisk anerkender Paulas involvering i vores "Diabetes in a New Light" ("Diabetes i et nyt lys", red) kampagne, hvor hun har hjulpet med at gøre mange mennesker mere opmærksomme på type 2-diabetes og de livsstilsændringer, der skal til for at kontrollere den alvorlige sygdom," hedder det endvidere.

Uheldigt lys

Fratrædelsen kommer en lille uge efter, at Paula Deen blev beskyldt for racisme i hjemlandet USA.

Ifølge Huffington Post kom Paula Deen under anklage fra en tidligere medarbejder, og i løbet af retssagen er der kommet en stribe oplysninger frem, der stiller Paula Deen i et ganske uheldigt lys i USA.

Ud over at have brugt det meget stødende ord "nigger", skulle Paula Deen i en video have lavet racistiske og anitsemitiske jokes og have talt positivt om at hyre sorte til at spille slaver til hendes bryllup efter en oplevelse på en restaurant.

Novo Nordisks samarbejde med Paula Deen har desuden tidligere været under kraftig beskydning, da det blev indgået, da hun er kendt for særdeles fede opskrifter. Hun har blandt andet en opskrift, hvor burger, bacon og donut indgår i samme måltid.

Novo Nordisks amerikanske tv-kok deler vandene

Novo-frontkvinde anklaget for racisme 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også