Professor: MVA mangler entreprenører

Ifølge en kendt udenlandsk professor så halter Medicon Valley efter i globalt regi, og det er bekymrende, at bestyrelsen består af etablerede aktører.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Dr. Mary L. Walshok, professor i sociologi ved UC San Diego, der i årtier har studeret, forsket i og sammenlignet dynamiske regioner, er ikke mild i sin vurdering af den dansk-svenske biotekklynge Medicon Valley.

"Enhver forretningsstrategi er afhængig af knowhow og netværk, og hvis målet er at skabe virksomheder, der kan gøre sig globalt, så behøver du mennesker, der ved, hvordan man opnår det, og har adgang til information og ekspertise om partnermuligheder, investorer mm.," siger hun til Børsen med henvisning til, at klyngen halter efter i globalt regi.

Derudover vurderer hun, at klyngen egentlig fungerer mere som en integrator end en inkubator for nye innovative selskaber. Det er således ifølge professoren bekymrende, at MVA's bestyrelse består af folk fra nøgleinstitutioner i regionen og fra etablerede selskaber.

De er ikke entreprenører, men får tingene til at virke. De ved ikke noget om at skabe virksomheder," siger Mary Walshok til Børsen.

 Direktør: Skab frirum til cowboys

 MVA øger amerikansk satsning

 ”Vi skal finde nicherne”

 Medicon Valley har udpeget de fire fyrtårne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også