MedWatch

Professor: MVA mangler entreprenører

Ifølge en kendt udenlandsk professor så halter Medicon Valley efter i globalt regi, og det er bekymrende, at bestyrelsen består af etablerede aktører.

Foto: Colourbox

Dr. Mary L. Walshok, professor i sociologi ved UC San Diego, der i årtier har studeret, forsket i og sammenlignet dynamiske regioner, er ikke mild i sin vurdering af den dansk-svenske biotekklynge Medicon Valley.

"Enhver forretningsstrategi er afhængig af knowhow og netværk, og hvis målet er at skabe virksomheder, der kan gøre sig globalt, så behøver du mennesker, der ved, hvordan man opnår det, og har adgang til information og ekspertise om partnermuligheder, investorer mm.," siger hun til Børsen med henvisning til, at klyngen halter efter i globalt regi.

Derudover vurderer hun, at klyngen egentlig fungerer mere som en integrator end en inkubator for nye innovative selskaber. Det er således ifølge professoren bekymrende, at MVA's bestyrelse består af folk fra nøgleinstitutioner i regionen og fra etablerede selskaber.

De er ikke entreprenører, men får tingene til at virke. De ved ikke noget om at skabe virksomheder," siger Mary Walshok til Børsen.

 Direktør: Skab frirum til cowboys

 MVA øger amerikansk satsning

 ”Vi skal finde nicherne”

 Medicon Valley har udpeget de fire fyrtårne 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier