MedWatch

Dansk selskabs CEO årets bedste i Europa

Et dansk biotekselskabs topchef er ved en større life science-prisuddeling blevet kåret som Europas bedste, ligesom selskabet også er blevet kåret som den bedste kommunikatør, ligesom andre danske virksomheder også har været i vælten.

Foto: Colourbox

Jan van de Winkel er Europas bedste CEO inden for life science.

Genmab-topchefen vandt i hvert fald i går prisen som Chief Executive of the Year, da prisuddelingen European Mediscience Awards blev afholdt.

Samtidig blev det danske biotekselskab også kåret som havende den bedste kommunikation ved uddelingen, der er den største årlige forsamling af private og offentligt handlede selskaber inden for life science i Europa.

Dansker i komitéen

Jan van de Winkel vandt bl.a. foran ThromboGenics' Patrik De Haes og Geoffrey McDonough fra Swedish Orphan Biovitrum.

Komitéen tæller bl.a. Lundbeckfond Ventures' Mette Kirstine Agger, Geraldine O'Keeffe fra investeringsfirmaet Life Science Partners og analytikeren Michael King fra Nomura Code.

Genmab-chefen fik tildelt prisen af komitéen for hans effektive turnaround af Genmab, idet han har leveret på den nye strategi, som han lancerede kort efter, han tog over som CEO i 2010 samt for daratumumab-aftalen med Janssen i slutningen af august sidste år.

Danske nomineringer

I 2012 steg Genmab-aktien med omkring 107 pct., mens den hidtil i år er steget med 136 pct.

Genmab var ikke det eneste danske islæt ved prisuddelingen. Således var Coloplast også nomineret som årets selskab, sammen med Abcam, Morphosys, Qiagen og ThromboGenics.

Det blev dog det tyske biotekselskab Morphosys, der løb med æren.

Endelig var danske Symphogen også nomineret i kategorien The Emerging Star, sammen med Biocartis, Clinigen Group, Curetis og Oxford Gene Technology.

Men heller ikke her blev det til dansk hæder, da det også i dette tilfælde blev et tysk selskab, der vandt, nemlig det molekylære diagnostikfirma Curetis.

 Leo Pharma modtager vækstpris

 Coloplast vinder prestigefyldt designpris

 Dansk rehab-selskab vinder engelsk pris 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier