MedWatch

AstraZeneca skuffer på ny

Svensk-britiske AstraZeneca må sande, at endnu et lægemiddel fra selskabet ikke har formået at leve op til forventningerne i et klinisk studie.

Foto: Colourbox

AstraZeneca og partneren Bristol-Myers Squibb har netop afsluttet et klinisk studie med diabeteslægemidlet Onglyza, og endnu engang er der dårlige nyheder for AstraZeneca. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Således har diabeteslægemidlet, som allerede er godkendt i 86 lande, ikke formået at leve op til det ene af de primære endepunkter i det kliniske fase 1-4 studie SAVOR-TIMI-53, som undersøgte lægemidlets indvirkning på hjerte-kar-problemer for diabetes 2-patienter.

Studiet undersøgte virkningen af Onglyza i kombination med standardbehandling på dødsfald fra kardiovaskulære problemer, ikke-fatalt myokardieinfarkt eller ikke-fatal iskæmisk slagtilfælde sammenlignet med et placebomiddel, samt standardbehandling. Og mens Onglyza levede op til sikkerheds-endepunktet ved ikke at forværre hjerte-kar-risici, så var midlet dog ikke i stand til at demonstrere en øget effekt, oplyser selskaberne.

Denne seneste kliniske skuffelser kommer blot to uger efter, at Astrazeneca valgte at stoppe den kliniske udvikling af leddegigtmedicinen fostamatinib pga. skuffende kliniske resultater.

AstraZeneca dropper leddegigt-medicin

Medicinalkæmpe flytter forskning og hovedkvarter til Cambridge 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier