Medicinalkæmpe flytter forskning og hovedkvarter til Cambridge

Medicinalkoncernen AstraZeneca starter nu et globalt F&U-center i den engelske by Cambridge og flytter samtidig sit hovedkvarter med.
Foto: Astrazeneca/PR
Foto: Astrazeneca/PR

Svensk-britiske AstraZeneca etablerer nu et nyt forsknings- og udviklingscenter ved Cambridge Biomedical Campus, og samtidig flytter selskabets øverste ledelse med til byen. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Det nye forskningscenter, som vil koste omkring 2,88 mia. kr., er et led i en tidligere annonceret plan om at opføre strategiske, globale F&U-centre i Storbritannien, USA og Sverige, oplyser selskabet.

De nye faciliteter vil sammenbringe selskabets arbejde med småmolekyler med den biologiske forskning, hvilket vil medføre helt nye muligheder for at kombinere små og store molekyler, hedder det videre.

Største kræftcenter

Det bliver samtidig selskabets største center for kræftforskning, ligesom man vil huse forskere, som fokuserer på hjertekar-, stofskifte-, luftvejs-, betændelses-, CNS- og autoimmune sygdomme.

Andre globale funktioner skal med tiden flytte til de nye faciliteter, ligesom man vil gøre det til hjemsted for selskabets hovedkvarter, samt underselskabet Medimmune, som står for den biologiske forskning og udviklingen af proteiner for koncernen.

Man forventer, at der i 2016 vil være en arbejdsstyrke på omkring 2.000 ansatte ved centeret.

 AstraZeneca spytter milliarder i nye samarbejder

 AstraZeneca fyrer 1.600 og omstrukturerer for milliarder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også