MedWatch

S&P: Novo kan nå top 10 i verden inden for fem år

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's er særdeles positivt indstillet på det danske medicinalselskab Novo Nordisks vegne.

Foto: Colourbox

Instituttet S&P vurderer, at risikoprofilen er solid, og at Novo har en god chance for at blandt sig mellem de absolut største selskaber i medicinalindustrien inden for en overskuelig fremtid.

Derfor løftede S&P sent onsdag sin kreditvurdering af Novo Nordisk til "AA-" fra tidligere "A+" med stabile udsigter.

"Opgraderingen afspejler vores vurdering af Novo Nordisks forbedrede forretningsmæssige risikoprofil og vedholdende finansielle profil. Vi mener, at Novo Nordisk har en god chance for at blive en af verdens 10 største farmaceutiske virksomheder inden for en periode på fem år, da vi forventer holdbar vækst i volumen som følge af et stigende antal globale diabetespatienter, og fordi selskabet har nye lovende innovationer indenfor diabetesbehandling," skrev S&P i en kommentar til ændringen.

Ændringen vækker naturligvis glæde på ledelsesgangen i Bagsværd.

"Vi er glade for denne opgradering, som vi ser som en afspejling af Novo Nordisks stærke finansielle profil og lovende langsigtede fremtidsudsigter," siger Jesper Brandgaard, der er økonomidirektør hos Novo Nordisk, i en meddelelse fra medicinalselskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier