Britiske millioner til dansk biotek

Milliardfonden Wellcome Trust, der er den anden største velgørenhedsfond inden for biotek i verden, har kastet sine øjne på to danske biotekfirmaer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

60 mio. kr. Det er, hvad de to danske biotekfirmaer Pcovery og Acesion Pharma får i konvertible lån over tre år af den britiske milliardfond Wellcome Trust. Pcovery får 32 mio. kr., mens Acesion Pharma får 28 mio. kr.

Det skriver Berlingske Business. Pcovery udvikler medicin mod livstruende svampeinfektioner, mens Acesion Pharma, som er et spinout fra Neurosearch fra 2011, satser på medicin til behandling af forstyrrelser i hjerterytmen.

"Vi har lagt en ambitiøs og gennemtænkt udviklingsplan, der skal munde ud i en ny klasse af lægemidler, der skal hjælpe den gruppe af meget syge mennesker, som lider af alvorlige svampeinfektioner," siger Casper Tind Hansen, adm. direktør i Pcovery, til avisen.

Wellcome Trust har en investeringsportefølje til en værdi af 14,5 milliarder pund eller knap 130 milliarder kr. og investerede sidste år 748 millioner pund eller 6,6 milliarder kr. i biomedicinsk forskning. Pengetanken blev til i forbindelse med børsnoteringen af én af verdens største medicinalkoncerner, GlaxoSmithKline ( GSK).

Wellcome Trust-fonden, grundlagt i 1936, er den andenstørste velgørenhedsfond for biotek i verden, kun overgået af The Bill & Melinda Gates Foundation fra Seattle, USA.

 Overlæge: Biomarkører er fremtiden 

 Skelsættende dom om patent på menneskelige gener

 Danfoss-familie satser enormt på biotek 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også