MedWatch

Rigshospital overvejer at stramme kontrol

Ny sag om mulig bedrageri kan føre til yderligere kontrol med indkomne midler, siger hospitalsdirektør.

Foto: PR

Efter en politianmeldelse af overlæge Peer Grande for bedrageri, forventer Rigshospitalet at øge kontrollen med de store summer, som lægemiddelindustrien og andre betaler til hospitalet, bl.a. for at gennemføre kliniske forsøg.

Rigshospitalets lægelige direktør, Jannik Hilsted, siger til politiken.dk efter afsløringen af sagen i Jyllands-Posten søndag:

»Jeg tror, at vi kommer til at lave nogle yderligere kontrolfunktioner. Det er ærgerligt for alle. Det er jo altid en balancegang, hvor meget du vil genere alle de medarbejdere, som gør, som de får besked på."

Han oplyser, at Rigshospitalet i de kommende dage også vil tage kontakt til medicinalvirksomheden MSD, hvorfra pengene i den konkrete sag stammer, for at få en redegørelse.

I en pressemeddelelse på Rigshospitalets hjemmeside siger direktøren dog, at han stadig tror på det set-up, der i dag findes:

"Rigshospitalets direktion har fortsat tillid til de systemer, vi bruger til kontrol af Rigshospitalets økonomi.  I den konkrete sag har Rigshospitalet ikke haft en chance for selv at afsløre det passerede," understreger han.

Rigshospitalet administrerede i 2012 eksterne forskningsmidler for i alt 479 mio. kr. til ca. 2300 projekter og med ca. 800 involverede forskere.

Tilskudsmidler fra eksterne skal altid indbetales på Rigshospitalets bankkonto, understreger hospitalet og tilføjer, at "den projektansvarlige skal løbende følge op på forskningsprojekterne og er ansvarlig for den samlede økonomistyring af projektet."

"Senest 3 måneder efter afslutning af et forskningsprojekt skal regnskabet over udgifter og indtægter færdiggøres. Evt. ubrugte tilskudsmidler skal returneres til tilskudsgiver eller overføres til en fælleskonto på Rigshospitalet," hedder det i meddelelsen.

 Ny sag om fusk med penge til forskning

 Overlægens skyggekonto

 Overlæge afviser fusk med forskningsmidler

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier