MedWatch

Rigshospital overvejer at stramme kontrol

Ny sag om mulig bedrageri kan føre til yderligere kontrol med indkomne midler, siger hospitalsdirektør.

Foto: PR

Efter en politianmeldelse af overlæge Peer Grande for bedrageri, forventer Rigshospitalet at øge kontrollen med de store summer, som lægemiddelindustrien og andre betaler til hospitalet, bl.a. for at gennemføre kliniske forsøg.

Rigshospitalets lægelige direktør, Jannik Hilsted, siger til politiken.dk efter afsløringen af sagen i Jyllands-Posten søndag:

»Jeg tror, at vi kommer til at lave nogle yderligere kontrolfunktioner. Det er ærgerligt for alle. Det er jo altid en balancegang, hvor meget du vil genere alle de medarbejdere, som gør, som de får besked på."

Han oplyser, at Rigshospitalet i de kommende dage også vil tage kontakt til medicinalvirksomheden MSD, hvorfra pengene i den konkrete sag stammer, for at få en redegørelse.

I en pressemeddelelse på Rigshospitalets hjemmeside siger direktøren dog, at han stadig tror på det set-up, der i dag findes:

"Rigshospitalets direktion har fortsat tillid til de systemer, vi bruger til kontrol af Rigshospitalets økonomi.  I den konkrete sag har Rigshospitalet ikke haft en chance for selv at afsløre det passerede," understreger han.

Rigshospitalet administrerede i 2012 eksterne forskningsmidler for i alt 479 mio. kr. til ca. 2300 projekter og med ca. 800 involverede forskere.

Tilskudsmidler fra eksterne skal altid indbetales på Rigshospitalets bankkonto, understreger hospitalet og tilføjer, at "den projektansvarlige skal løbende følge op på forskningsprojekterne og er ansvarlig for den samlede økonomistyring af projektet."

"Senest 3 måneder efter afslutning af et forskningsprojekt skal regnskabet over udgifter og indtægter færdiggøres. Evt. ubrugte tilskudsmidler skal returneres til tilskudsgiver eller overføres til en fælleskonto på Rigshospitalet," hedder det i meddelelsen.

 Ny sag om fusk med penge til forskning

 Overlægens skyggekonto

 Overlæge afviser fusk med forskningsmidler

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier