MedWatch

Kopigigant i milliardforlig med medicinalselskaber

Den israelske kopivirksomhed Teva Pharmaceuticals betaler et milliardbeløb til to forskellige medicinalselskaber for at lægge låg på en sag om patentkrænkelse.

Foto: Colourbox

Teva Pharmaceuticals har indgået en forligsaftale med selskaberne Wyeth, som ejes af Pfizer, og Altana, som ejes af Nycomed. Det oplyser den israelske producent af kopimedicin på sin hjemmeside.

Sagen omhandler Tevas salg af generiske kopier af medicinen Protonix i USA fra december 2007, som de to medicinalselskaber mente, krænkede deres patent – og det fik de rettens ord for i 2010.

Og nu er Teva så gået med til at betale 1,6 mia. dollar, svarende til 9 mia. kr. til Wyeth/Pfizer og Altana/Nycomed for at få sagen til at forsvinde.

Teva betaler ca. halvdelen af beløbet i 2013, mens den anden halvdel følger i 2014. Teva forventer at registrere en ekstraomkostning på 5,2 mia. kr. i årets andet kvartal, udover de 3,75 mia. kr., som allerede, som følge af aftalen, indgår i årsrapporten fra 2012.

Samtidig mener man at kunne inddrage godt 3 mia. kroner fra forsikringsselskaber i forbindelse med forliget.

”Vi er tilfredse med at lægge denne sag bag os, så vi kan blive ved med at fokusere på at levere sikre og billige lægemidler til patienter verden over,” udtaler selskabets juridiske direktør, Richard Egosi.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier