MedWatch

GSK i gigtsamarbejde med tysk medicinalselskab

GlaxoSmithKline har indgået et nyt partnerskab med tyske MorphoSys angående udvikling af en lovende lægemiddelkandidat rettet mod leddegigt.

Foto: Colourbox

GlaxoSmithKline har indgået et globalt samarbejde med tyske MorphoSys angående udvikling af tyskernes eksperimentelle lægemiddel MOR103. Det skriver MorphoSys i en pressemeddelelse.

Lægemiddelkandidaten er et antistof til behandling af leddegigt, som netop har færdiggjort fase 1/2 af klinisk udvikling. Samtidig undersøges det som behandling af sklerose i et fase 1b-sikkerhedsstudie, oplyser selskabet.

”Dagens nyhed beviser med al tydelighed vores evne til at bringe kliniske programmer fa target til proof-of-concept-stadiet, hvor vi kan indgå i attraktive partnerskaber. De prækliniske og kliniske data, vi har opnået, viser, at MOR103 har potentiale til at tilbyde nye behandlingsmuligheder indenfor leddegigt. Og vi mener også, at dette molekyle har potentiale mod andre indikationer,” udtaler tyskernes udviklingsdirektør, Dr. Simon Moroney, i pressemeddelelsen.

Opjusterer forventninger

Ifølge aftalen overtager GSK nu al udvikling og kommercialisering af lægemidlet, imod en up-front betaling på 168 mio. kroner. Samtidig får tyskerne en tocifret royaltystrøm fra et eventuelt markedsført produkt, samt eventuelle milepælsbetalinger på op til 3,15 mia. kroner.

Aftalen betyder samtidig, at MorphoSys opjusterer forventningerne for 2013. Man forventer nu indtægter på mellem 507 og 537 mio. kroner, hvor man før forventede, at det ville ligge mellem 358 og 388 mio. kroner.

Man hæver også sin EBIT-guidance fra et minus på mellem 134 og 164 mio. kroner til en forventning om at gå i nul – med en margin på 15 mio. kroner på hver side.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier