MedWatch

Sanofi dropper to lægemidler og nedskriver for 1,63 mia. kr.

Franske Sanofi skrinlægger to lægemiddelskandidater efter skuffende kliniske resultater, hvilket medfører en nedskrivning på 1,63 mia. kroner på et af midlerne.

Foto: Sanofi/PR

Novo Nordisks franske rival Sanofi har annonceret resultater fra to fase 3-studier, og det er langt fra opløftende nyheder, selskabet kan præstere. Det fremgår af en pressemeddelelse fra franskmændene.

Således har hverken blodtryksmedicinen otamixaban eller lungekræftmidlet iniparib formået at leve op til de primære end-points i deres respektive fase 3-programmer.

Otamixaban, som er en injicerbar faktor Xa-hæmmer, viste sig ikke mere effektiv end et eksisterende middel i det kliniske studie TAO, og man har derfor besluttet ikke at gå videre med udviklingen af midlet.

Det samme gælder for iniparib, som er til behandling af såkaldt planocellulært ikke-småcellet lungekræft. I studiet ECLIPSE formåede medicinen i kombination med kemoterapi ikke at forbedre den gennemsnitlige levetid for kræftpatienter i forhold til behandling med kemoterapi for sig selv.

Samtidig giver resultater fra et fase 2-forsøg med midlet til behandling af æggestokkræft ikke anledning til videreudvikling af iniparib mod denne indikation, derfor lægger Sanofi også denne kandidat på is.

Det betyder desuden, at man fra og med d. 30. juni i år nedskriver sine aktiver relateret til inapirib. Den anslåede værdi af nedskrivningen er på hele 1,63 mia. kroner, men det vil dog ikke have nogen indvirkning på selskabets nettoindkomst, hedder det i meddelelsen.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier