Sanofi dropper to lægemidler og nedskriver for 1,63 mia. kr.

Franske Sanofi skrinlægger to lægemiddelskandidater efter skuffende kliniske resultater, hvilket medfører en nedskrivning på 1,63 mia. kroner på et af midlerne.
Foto: Sanofi/PR
Foto: Sanofi/PR

Novo Nordisks franske rival Sanofi har annonceret resultater fra to fase 3-studier, og det er langt fra opløftende nyheder, selskabet kan præstere. Det fremgår af en pressemeddelelse fra franskmændene.

Således har hverken blodtryksmedicinen otamixaban eller lungekræftmidlet iniparib formået at leve op til de primære end-points i deres respektive fase 3-programmer.

Otamixaban, som er en injicerbar faktor Xa-hæmmer, viste sig ikke mere effektiv end et eksisterende middel i det kliniske studie TAO, og man har derfor besluttet ikke at gå videre med udviklingen af midlet.

Det samme gælder for iniparib, som er til behandling af såkaldt planocellulært ikke-småcellet lungekræft. I studiet ECLIPSE formåede medicinen i kombination med kemoterapi ikke at forbedre den gennemsnitlige levetid for kræftpatienter i forhold til behandling med kemoterapi for sig selv.

Samtidig giver resultater fra et fase 2-forsøg med midlet til behandling af æggestokkræft ikke anledning til videreudvikling af iniparib mod denne indikation, derfor lægger Sanofi også denne kandidat på is.

Det betyder desuden, at man fra og med d. 30. juni i år nedskriver sine aktiver relateret til inapirib. Den anslåede værdi af nedskrivningen er på hele 1,63 mia. kroner, men det vil dog ikke have nogen indvirkning på selskabets nettoindkomst, hedder det i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også