MedWatch

Matas bekræfter: Skal børsnoteres

Fredag morgen tikkede den besked ind, som igennem længere tid har floreret som et stadig kraftigere rygte i offentligheden. Den kapitalfondsejede detailkæde skal børsnoteres. Tidligere topchef i Chr. Hansen bliver ny bestyrelsesformand.

Foto: Matas

Efter længere tids spekulation er det nu blevet officielt. Detailkæden Matas skal noteres på den københavnske fondsbørs. Matas, der siden 2007 har været ejet af den britiske kapitalfond CVC, har igennem længere været forsøgt solgt, men det lykkedes ikke. Nu vil man i stedet børsnotere detailkæden.

Endnu er det ikke officielt, hvilken pris man går efter at notere selskabet til, men blandt andet Berlingske Business har tidligere nævnt en pris på omkring 6 mia. kr. Det er en pris, der ligger lidt over, hvad CVC i sin tid købte Matas for. Da CVC tilbage i 2007 købte Matas, var det til en pris på 5,2 mia. kr., men blandt andet en kraftig forbedring af detailkædens marginer ser altså nu ud til at medføre en mindre gevinst til den britiske kapitalfond.

Det er de to storaktionærer CVC Capital Partners og Materialisternes Invest, hvis ejere er tidligere Matas-butiksindehavere, der vil sælge ud af deres
aktieposter i forbindelse med den planlagte notering.

Derudover vil direktionen, nøglemedarbejdere og visse tidligere og nuværende medarbejdere sælge en del af deres aktier til storaktionærerne pro rata baseret på deres eksisterende aktiebeholdning i selskabet. Det sker primært for at dække skatteforpligtelser i forbindelse med udbuddet, skriver Ritzau.

Ny bestyrelsesformand

Det er da også en ganske tilfreds partner i CVC og nuværende bestyrelsesformand i Matas, Søren Vestergaard-Poulsen, der nu kan se frem til at realisere planerne.

"Vi er stolte af kvaliteten af vores forretning og vores økonomiske resultater, og vi vurderer, at vi er godt rustet til at udnytte styrken i vores platform til at skabe fremtidig vækst. Vi ser frem til at tilbyde nye aktionærer i Matas mulighed for at deltage i vores vækst og udvikling fremover," udtaler han i forbindelse med offentliggørelsen ifølge business.dk.

Ifølge Børsen overtages Søren Vestergaard-Poulsens plads som bestyrelsesformand af den tidligere topchef i enzymgiganten Chr. Hansen, Lars Frederiksen. Det er fortsat forventningen, at den britiske kapitalfond, også efter noteringen, vil sidde som storaktionær.

Børsnoteringen vil blive en realitet inden udgangen af juni. Ifølge Børsen er det Morgan Stanley og Nordea Markets, der hovedsageligt står for noteringen som Joint Global Coordinators og Joint Bookrunners, mens Carnegie Bank A/S, Danske Bank A/S og SEB Danmark, er Co-Lead Managers.

Matas kom ud af 2012 med et resultat efter skat på 332 mio. kr. ud af en omsætning på 3,2 mia. kr.

OPDATERET

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier