MedWatch

Avis: Matas på børsen inden sommerferien

Børsnoteringen er ifølge Berlingske Business meget snart en realitet for detailkæden Matas. Der er dog usikkerhed om prisen.

Foto: Matas

Matas gør nu klar til et indtog på børsmarkedet, og planerne er angiveligt kun få uger fra at blive ført ud i livet. Det erfarer Berlingske.

Børsnoteringen vil gøre det muligt at handle Matas-aktier fra senest 1. juli, hvis det hele falder endeligt på plads inden for de kommende uger.

Den britiske kapitalfond CVC, der ejer Matas, forsøger i øjeblikket at overbevise en række større investorer om at sætte penge i Matas-aktierne.

"Der mangler stadig endnu nogle møder, og det kan stadig være, at investorerne vender tommelfingeren ned. Men planerne er meget langt fremme nu, og det kan komme til at gå hurtigt," siger en centralt placeret kilde til Berlingske.

Usikkerhed om prisen

Hvis der ikke kommer et større dyk på aktiemarkedet inden sommerferien, bliver Matas inden for kort tid en del af børsen, lyder det fra de kilder, som avisen har talt med.

Nordea skulle angiveligt være udpeget til hovedbank på børsnoteringen. Men der er endnu usikkerhed om prisen. Den danske detailkæde menes at komme til at koste omkring seks milliarder kroner, skriver avisen.

"Prisen er selvfølgelig central, og når der kommer noget fra en kapitalfond, har investorerne alle parader oppe. Det er heller ikke en markant vækstcase, men derfor kan det sagtens være interessant alligevel," siger en kilde til Berlingske.

De toneangivende danske investorer som ATP og PFA kan blive vigtige i den afgørende fase. Hvis de vender tommelfingeren opad, kan det få flere investorer til at gøre det samme - blandt andet fra udlandet, som har mindre kendskab til Matas, lyder det.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier