MedWatch

Shire gavmild for at undgå fjendtlig overtagelse

Shires topchef Flemming Ørnskov er ifølge en britisk nyhedskilde i gang med at undersøge mulighederne for at give et tocifret milliardbeløb tilbage til aktionærerne i et forsøg på at modvirke en mulig fjendtlig overtagelse.

Foto: Bayer

Rygterne svirrer om en mulig overtagelse af Shire. I januar var det AstraZeneca, der skulle være interesseret i at overtage det irske medicinalselskab, og nu er det amerikanske Bristol-Myers Squibb, der ifølge det britiske nyhedssite This is Money skulle have meldt sig på banen med en fjendtlig overtagelse til en rygtet pris på 96,55 mia. kr.

For at reducere mulige køberes interesse er Shires topchef, danske Flemming Ørnskov, ifølge This is Money derfor gået i gang med at undersøge mulighederne for at give en ordentlig bid af selskabets kapital tilbage til aktionærerne.

Således skulle han have spurgt investeringsbankrådgivere om muligheden for enten at uddele en speciel dividende eller kraftigt øge aktietilbagekøbsprogrammet.

I alt skulle der være tale om at returnere 17,55 mia. kr. til aktionærerne. Shire ønskede ikke at kommentere historien.

 Rygte: AstraZeneca kigger på Shire

 Ørnskov tager teten og ryster posen

 Shire øger fokus på øjensygdomme med nyt opkøb 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier