Rygte: AstraZeneca kigger på Shire

Ifølge rygter i markedet er svensk-britiske AstraZeneca interesseret i at købe irske Shire for at udvide forretningen. Dansk topdirektør kan blive berørt.

Det irske medicinalselskab Shire, der fra 1. april har danske Flemming Ørnskov i spidsen, steg onsdag 2,5 pct. på børsen, efter rygter om, at medicinalgiganten AstraZeneca skulle være interesseret i at overtage selskabet. Det skriver flere udenlandske medier, blandt andet The Guardian og Reuters.

Stigningen skete i et ellers nedadgående marked.

Ifølge The Guardian kommer rygterne efter en række hændelser hos AstraZeneca, der kan pege på, at selskabet er på opkøbsjagt.

Stop for aktietilbagekøb

Blandt andet satte den forholdvis nytiltrådte adm. direktør Pascal Soriot en stopper for al aktietilbagekøb, da han trådte til i oktober. Et træk, der kan være første skridt på vejen til at skaffe penge til opkøb.

Samtidig viser en analyse af AstraZeneca fra banken Credit Suisse, at der skal tilføres mere end 6 mia. dollar til AstraZenecas omsætning inden 2016, hvis en 4 pct. årlig tilbagegang i omsætningen skal vendes til en 2 pct. vækst. Det vil kræve opkøb for mere end 20 mia. dollar, skriver banken.

Shire har en omsætning på næsten 5 mia. dollar og en markedsværdi på ca. 18 mia. dollar, påpeger The Guardian.

Anbefaling skyld i stigning

Danske Nordea bider i dens morgennyhedsbrev også mærke i Shire-stigningen. Banken skriver dog ikke noget om rygterne, men påpeger i stedet, at selvsamme Credit Suisse har Shire som en af sine foretrukne aktier i branchen. En vurdering, som Nordea i øvrigt deler:

"Vi er helt enige. Shire har for nylig fået godkendt sit bedst sælgende ADHD-præparat Vyvanse i Europa. Aktien haltede efter i 2012 på grund af frygt for, at flere af selskabets produkter ville blive presset af generisk konkurrence.

Flere af disse risikoelementer er blevet gjort til skamme, og for en uge siden bekræftede selskabet, at det vil vise tocifrede vækstrater for 2012. Ledelsen var desuden meget overbevist om, at selskabet vil slå forventningerne i markedet i 2013. Aktien skal nu indhente efterslæbet fra 2012, og vi ser aktien som en af de bedste vækstaktier i sektoren," skriver banken.

 Shire køber orphan drug-virksomhed

 Bank: Vælg europæer frem for amerikaner

 Shires ADHD-middel godkendt i Europa

 Årets jobskifte og fyringer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også