MedWatch

Shire køber orphan drug-virksomhed

Den irske medicinalkoncern Shire har købt et lille, amerikansk biotekselskab, som udvikler medicin mod en yderst sjælden hudsygdom.

Shire har indgået en aftale med Lotus Tissue Repair om et opkøb af biotekvirksomheden, som udvikler en proteinterapi mod en bestemt type af den ekstremt sjældne genetiske hudsygdom epidermolysis bullosa (EB). Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Aftalen indeholder både up-front og milepælsbetalinger, men afslører ikke noget om størrelsen på disse.

FierceBiotech, som har talt med Neil Exter fra ventureselskabet Third Rock Partner, der investerede i Lotus, skriver, at virksomheden blev grundlagt for blot 18 måneder siden med en startkapital på 26 mio. dollar og selskabets eneste fuldtidsansatte var grundlægger og direktør Mark de Souza.

Dyr behandling til sjælden sygdom

Behandlingen fra Lotus er den første af sin slags mod EB, som i øjeblikket kun kan afhjælpes gennem såkaldt palliativ behandling, hvor man fokuserer på at behandle symptomerne frem for årsagen til sygdommen.

Lotus’ proteinbehandling virker ved, at den erstatter en bestemt type af kollagen, som mangler eller er defekt i mange patienter med såkaldt dystrofisk EB.

Neil Exter fortæller FierceBiotech, at denne lidelse kun rammer omkring 1.000 patienter i USA, men til gengæld kan terapier mod denne type yderst sjældne sygdomme koste mere end 200.000 dollar per patient om året.

Nordea er positive

Terapibehandlingen fra Lotus passer umiddelbart godt ind i Shires pipeline af genetiske terapier, hvilket også påpeges af Nordea i deres morgenrapport onsdag. Her skriver banken bl.a.:

”Det passer godt ind i den eksisterende produktportefølje af sjældne arvelige sygdomme og er helt i tråd med tidligere udmeldt strategi fra Shire.”

Nordea skriver videre, at Shire har bekræftet, at man ”indfrier forventningerne for 2012 om tocifrede vækstrater og samtidig, at selskabet har stor tiltro til, at selskabet vil indfri de markedsforventninger, der ligger til selskabet i 2013.”

Det understøtter den positive holdning til aktien, forklarer banken, som samtidig meddeler, at Standard & Poor fastholder en ”Køb”-anbefaling af aktien og hæver kursmålet fra 22 til 23 pund.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier