Positive resultater for nyt Novo-blødermiddel

Novo Nordisk har netop offentliggjort opmuntrende data fra fase 3-studiet på blødermidlet N9-GP.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans & Stefan Singh Kailay

Novo Nordisk oplyser, at det har opnået positive resultater fra det første fase 3-studie med langtidsvirkende faktor IX til behandling af hæmofili.

"Vi er meget glade for de gode resultater fra dette studie, som kan repræsentere et paradigmeskift i behandlingen af hæmofili B," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk og fortsætter:

"Studiet viste, at forebyggende dosering af N9-GP én gang om ugen kan reducere risikoen for blødninger med mere end 90 pct. sammenlignet med akut blødningsbehandling og gøre det muligt at standse 99 pct. af de få forekommende blødninger med en enkelt dosis."

Sikker profil

Studiet går under navnet Paradigm2, som er et blindet muliticenterstudie til vurdering af sikkerhed og effekt af N9-GP anvendt som akut eller forebyggende behandlinger til mennesker med hæmofili B.

Udover en god effekt viste studiet ifølge Novo Nordisk en sikker og veltolereret profil for N9-GP.

"Ingen patienter i studiet udviklede inhibitorer (antistoffer), og der blev ikke observeret tydelige forskelle mellem behandlingsgrupperne med hensyn til bivirkninger og standardsikkerhedsparametre, fremgår det af meddelelsen.

Novo Nordisk er dog et skridt bagefter konkurrenten Biogen Idec, der i starten af marts kunne meddele, at FDA havde accepteret selskabets registreringsansøgning på dets faktor IX-middel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også